Isărescu, despre salarii: Bugetarii sunt doar un sfert. Mai sunt alte 3 milioane şi ceva de salariaţi

Creşterea salariilor bugetarilor trebuie atent cântărită, aşa cum acţionează şi Guvernul, şi discursul public ar trebui să aibă în vedere că aceştia reprezintă doar un sfert din total, iar restul angajaţilor din economie sunt cei care asigură şi veniturile personalului public, afrmă guvernatorul BNR.

2924 afișări
Imaginea articolului Isărescu, despre salarii: Bugetarii sunt doar un sfert. Mai sunt alte 3 milioane şi ceva de salariaţi

Isărescu, despre salarii: Bugetarii sunt doar un sfert. Mai sunt alte 3 milioane şi ceva de salariaţi (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

"Discuţia despre salariile bugetarilor, ca despre toate salariile, nu este corectă. Bugetarii reprezintă doar o pătrime. Mai sunt alte trei milioane şi ceva de salariaţi, şi ei sunt cei care suportă, de fapt, şi salariile bugetarilor. (...) Eu aş avea mai multă grijă din punct de vedere al comunicării pe acest subiect", a declarat luni guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

Pe de altă parte, şeful băncii centrale a reamintit că majorările salariale din economie au ca punct de pornire creşterile din sectorul public.

Întrebat ce ar sfătui Guvernul în privinţa creşterilor salariale, Isărescu a îndemnat la prudenţă şi să nu fie adoptate decizii care apoi trebuie regândite.

"Se calculează de câteva ori şi după aceea se ia o decizie. Înţelegem că în această direcţie merge şi Guvernul. Vor să se convingă că economiile nu sunt întâmplătoare şi vor continua şi în viitor. (...) După ce dai, ca să iei înapoi e aproape sinucidere... politică", a mai spus guvernatorul BNR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici