Judecătorul CC Predescu: Referendumul trebuia validat întrucât au participat mai mult de jumătate din votanţi

Judecătorul CC Ion Predescu a declarat, miercuri, că referendumul trebuia validat întrucât persoanele care au participat la vot au reprezentat mai mult de jumătate din votanţii reali, respectiv jumătate din 14,5 milioane.

2204 afișări
Imaginea articolului Judecătorul CC Predescu: Referendumul trebuia validat întrucât au participat mai mult de jumătate din votanţi

Judecătorul CC Predescu: Referendumul trebuia validat întrucât au participat mai mult de jumătate din votanţi (Imagine: Stefan Birlodeanu/Mediafax Foto)

"În raport cu populaţia ţării, aplicând cifra care este de 18,3 la sută a minorilor, aproape patru milioane, rămân 17. Din 17 milioane scăzând pe cei care au domiciliu şi reşedinţa legală în străinătate rămân circa 14,5 milioane. Sunt cifre exacte, matematice care m-au determinat să susţin punctul de vedere pe care l-am şi votat", a afirmat Predescu, la intrarea în sediul Curţii Constituţionale.

Predescu a mai susţinut că referendumul ar fi trebuit validat de către Curtea Constituţională, însă nu s-a ţinut cont de cifrele transmise de către Guvern.

"Cifrele sunt limpezi, sunt clare, sunt precise, asta este", a mai susţinut judecătorul CC.

"Cei 8,5 milioane prezenţi la vot reprezentau cifra corespunzătoare a 17 milioane, ori la noi nu erau 17 milioane, ci mult mai puţin cetăţenii cu drept de vot", a mai explicat Predescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici