Kelemen: Maghiarii au reacţionat pozitiv la vizita lui Ponta în Pasul Nyerges, judeţul Harghita

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a afirmat, sâmbătă, la tabăra de vară SIC FESZT din judeţul Covasna, că maghiarii au reacţionat pozitiv în ceea ce priveşte prezenţa premierului Victor Ponta la manifestările comemorative din Pasul Nyerges, judeţul Harghita, transmite corespondentul MEDIAFAX.

246 afișări
Imaginea articolului Kelemen: Maghiarii au reacţionat pozitiv la vizita lui Ponta în Pasul Nyerges, judeţul Harghita

Victor Ponta (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

Kelemen Hunor a fost întrebat, la tabăra de vară SIC FESZT, organizată de Asociaţia de Tineret din Covasna HÁRIT la Chiuruş, judeţul Covasna, despre percepţia maghiarilor privind vizita premierului Victor Ponta în Pasul Nyerges, judeţul Harghita.

“Cu cine am vorbit până acum reacţiile au fost pozitive. Desigur, nu mă refer la presă, acolo lucrurile au fost împărţite, dar noi ştim cum se întâmplă: poţi să stai şi în cap, dacă nu eşti simpatic oricum vei fi criticat”, a spus Kelemen.

Preşedintele UDMR a adăugat că l-a invitat pe Victor Ponta la comemorarea de la Pasul Nyerges după ce aflase că acesta va veni la Târgu Secuiesc pentru a asistat la a patra etapă a Campionatului Naţional de Carting, unde era înscris şi fiul său, Andrei.

"A fost o surpriză pentru toată lumea, mai puţin pentru mine, şi din partea celor cu care am vorbit, reacţiile au fost pozitive. Eu l-am invitat pe Victor Ponta când am aflat că vine la Târgu Secuiesc, şi atunci i-am spus să vină la Pasul Nyerges, unde este o sărbătoare importantă pentru noi şi să depună o coroană de flori. A zis că se gândeşte, s-a gândit, a venit, iar eu cred că a făcut bine”, a afirmat Kelemen Hunor.

Duminica trecută, premierul Victor Ponta a fost prezent la manifestările comemorative prilejuite de împlinirea a 165 de ani de la bătălia din Pasul Nyerges, în care aproximativ 200 de secui au fost ucişi de trupele ţariste şi austriece, el mergând împreună cu preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, şi fiind întâmpinat de primarul comunei Cozmeni, Bodo David, şi de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Harghita, Borboly Csaba.

Ponta spunea că atât el, cât şi preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, care i-a făcut invitaţia de a participa la eveniment, "sigur" vor fi criticaţi amândoi pentru acest lucru.

"Vreau să îi mulţumesc preşedintelui UDMR, domnul Hunor Kelemen, care mi-a făcut invitaţia de a fi azi alături de dumneavoastră. Sigur că vom fi criticaţi amândoi pentru asta, dar e mai bine să fii criticat că faci ceva decât că nu faci”, afirma premierul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici