Krisztina Pazurik, acuzată că a fost complicele soţului la uciderea mamei sale, achitată definitiv

Fosta profesoară Krisztina Pazurik, soţia avocatului Cosmin Moraru, acuzată că a fost complice la uciderea mamei sale, a fost achitată definitiv, în urma unei decizii a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).

284 afișări
Imaginea articolului Krisztina Pazurik, acuzată că a fost complicele soţului la uciderea mamei sale, achitată definitiv

Krisztina Pazurik, acuzată că a fost complicele soţului la uciderea mamei sale, achitată definitiv (Imagine: Shutterstock)

Instanţa supremă a stabilit că femeia nu este vinovată de moartea mamei sale, motiv pentru care a respins apelul procurorilor împotriva deciziei din 23 decembrie 2013, a Curţii de Apel Oradea, prin care s-a dispus tot achitarea Krisztinei Pazurik.

Decizia este definitivă.

În acelaşi caz, avocatul Cosmin Moraru a fost condamnat, în 9 decembrie 2013, la 13 ani de închisoare cu executare pentru uciderea soacrei sale, el beneficiind de reducerea limitelor de pedeaspă după ce a recunoscut crima. Cosmin Moraru a fost judecat separat de Krisztina Pazurik, după ce judecătorii de la Curtea de Apel Oradea au decis disjungerea cauzelor.

În 5 decembrie 2012, Parchetul Curţii de Apel Oradea a deschis o anchetă, după ce avocatul orădean Cosmin Moraru, soţia şi soacra acestuia au fost daţi dispăruţi din 4 decembrie 2012, iar potrivit unor surse judiciare cei doi soţi erau suspectaţi că au ucis-o pe femeie şi au fugit.

Potrivit surselor judiciare citate, sesizarea privind dispariţia celor doi soţi a fost făcută iniţial de o cunoştinţă a avocatului, căreia acesta i-a lăsat cheile, cerându-i să schimbe gresia şi să tencuiască locuinţa.

Ulterior, părinţii avocatului au confirmat fuga celor doi, speriaţi că acesta i-a căutat, în 3 decembrie 2012, extrem de agitat, pretinzând că trebuie să plece, deoarece este urmărit şi îi aşteaptă pe el şi pe soţia sa 30 de ani de închisoare.

Sursele citate afirmau că poliţiştii şi procurorii au găsit urme de sânge în locuinţa soţilor şi au audiat mai mulţi martori, vecini ai avocatului, care l-ar fi văzut pe acesta înainte de dispariţie, cu urme de sânge pe haine şi cărând în spate un sac.

Avocatul din Oradea şi soţia acestuia au fost prinşi în Elveţia şi au fost extrădaţi, după ce Curtea de Apel Oradea a emis pe numele celor doi mandate de arestare în lipsă, pentru omor calificat.

În 14 mai 2013, la marginea unui drum din satul bihorean Nădar, a fost găsit cadavrul unei femei, procurorii stabilind că acesta aparţine soacrei avocatului orădean Cosmin Moraru, Paraschiva Vilham.

Parchetul Curţii de Apel Oradea anunţa, în 8 iulie 2013, că cei doi soţi au fost trimişi în judecată - avocatul pentru omor, iar soţia sa pentru complicitate la omor calificat, întrucât între femeie şi victimă exista "raport de rudenie apropiată".

Conform sursei citate, probele procurorilor arătau că, în 3 decembrie 2012, în locuinţa avocatului şi a soţiei sale din Oradea, bărbatul a ucis-o cu violenţă pe soacra sa, Krisztina Pazurik fiindu-i complice.

Ulterior, Cosmin Moraru a transportat şi abandonat cadavrul victimei în apropierea satului Nădar, comuna Spinuş, iar a doua zi, soţii au părăsit România, cu intenţia de a se sustrage urmăririi penale, ajungând în Elveţia, de unde au fost extrădaţi în România, la cererea autorităţilor judiciare române.

Cosmin Moraru era avocat în Baroul Bihor din 1999, iar soţia acestuia, Krisztina, era profesoară la Colegiul Tehnic "Mihai Viteazul".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici