Video Laura Codruţa Kovesi s-a prezentat, marţi, la sediul Inspecţiei Judiciare

Fosta şefă a DNA, Laura Codruţa Kovesi, s-a prezentat, marţi, la sediul Inspecţiei Judiciare, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare. Kovesi, în prezent procuror la Serviciul de îndrumare şi Control al PÎCCJ, a fost cercetată în mai multe cauze de IJ, unele fiind respinse de CSM.

1873 afișări

Laura Codruţa Kovesi, în prezent procuror la Serviciul de îndrumare şi Control al Parchetului General, s-a prezentat, marţi, la sediul Inspecţiei Judiciare, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare. Aceasta este a doua zi de după concediul fostei şefe a DNA, pe care şi l-a luat imediat după revocarea sa din funcţia de manager al instituţiei anticorupţie.

De altfel, Kovesi a fost cercetată disciplinar în mai multe cauze, de către Inspecţia Judiciară, unele acţiuni fiind respinse de către procurorii CSM, precum cea privind neprezentarea la comisia parlamentară sau cea în care ea a fost cercetată pentru că ar fi desemnat, ca membru al unei echipei de control, un magistrat aflat într-o stare de incompatibilitate.

De asemenea, în luna iulie, Inspecţia Judiciară s-a autosesizat şi a început o nouă cercetare disciplinară pe numele fostului procuror-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, după ce a fost emis de către Direcţie, în 12 februarie 2018 un comunicat de presă în cadrul căruia ar fi fost divulgate date din dosare aflate în curs de soluţionare, au confirmat reprezentanţii Inspecţiei.

Este vorba despre comunicatul de presă pe care DNA l-a transmis presei, pentru a răspunde acuzaţiilor lansate de Vlad Cosma la Antena3, când acesta a prezentat înregistrări cu discuţia cu fostul şef DNA Ploieşti, Lucian Onea.

Pentru a clarifica situaţia, DNA a prezentat transcrierile discuţiilor între Mircea Cosma, tatăl lui Vlad Cosma şi un ofiţer de poliţie de la Ploieşti, dar şi discuţii cu apropiaţi ai acestora.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici