Legea prevenţiei va intra de săptămâna viitoare în dezbatere publică

Ministrul pentru IMM-uri, Alexandru Petrescu, a anunţat, miercuri, că proiectul de lege privind prevenţia va intra în dezbatere publică începând de săptămâna viitoare, amânarea fiind cauzată de solicitarea de a fi introduse în lege şi componente privind administraţia locală.

1372 afișări
Imaginea articolului Legea prevenţiei va intra de săptămâna viitoare în dezbatere publică

Legea prevenţiei va intra de săptămâna viitoare în dezbatere publică

”În ceea ce priveşte mediul de afaceri, este finalizată de circa două săptămâni, dar în urma întâlnirii pe care am avut-o cu Asociaţia Municipiilor din România, vom introduce şi o componentă de prevenţie în ceea ce priveşte administraţia locală. Urmează ca tot schimbul de comunicare internă cu ministerele să se finalizeze luni şi să o ridicăm joi pe site-ul instituţiei, de această dată şi cu această componentă suplimentară privind administraţia locală, după care va fi într-o consultare foarte largă, toată lumea având acces la document”, a anunţat ministrul pentru mediul de afaceri, Alexandru Petrescu.

La întâlnirea de miercuri a fost prezent şi premierul Sorin Grindeanu.

”E prima întâlnire a noastră în acest format. Vina ne aparţine, nu vă aparţine. Este vina noastră, dar au fost câteva săptămâni şi câteva luni în care a trebuit să aşezăm lucrurile. Sper că am intrat pe făgaşul normal”, a spus la începul întâlnirii Sorin Grindeanu.

El a mai spus că în acest an vor mai fi dezbătute proiectul de lege privind salarizarea unitară şi cel pentru Educaţie.

Noul proiect al Legii Prevenţiei va include şi unităţile administraţiei publice locale (primării, prefecturi, consilii judeţene etc.) în aria de protecţie faţă de rigorile controalelor. Proiectul iniţial prevedea doar protecţia firmelor private.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici