Liceu cu predare în limba romani, într-o clădire a unei cazarme dezafectate din sectorul 5

Guvernul va decide înfiinţarea unui liceu cu linie de predare în limba romani, liceu care va funcţiona într-o clădire a unei cazarme dezafectate din sectorul 5 şi va oferi zilnic elevilor romi cel puţin o masă caldă.

342 afișări
Imaginea articolului Liceu cu predare în limba romani, într-o clădire a unei cazarme dezafectate din sectorul 5

Liceu cu predare în limba romani, într-o clădire a unei cazarme dezafectate din sectorul 5 (Imagine: Octav Ganea/Mediafax foto)

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a afirmat, în şedinţa de marţi a Executivului, că înfiinţarea liceului reprezintă iniţiativa deputaţilor din grupul minorităţilor naţionale Varujan Pambuccian şi Nicolae Păun şi a întrunit consensul coaliţiei.

"Vom putea, în fine, oferi comunităţilor de romi posibilitatea de a-şi educa copiii într-un liceu care să aibă şi linie de predare în limba romani. Este un gest foarte bun şi vă rog să îl puneţi în balanţă cu eforturile Guvernului de a acomoda puncte de vedere nu diferite, ci puncte de vedere aproapre similare, care merg către ceea ce aşteptăm cu toţii : o societate civilizată şi construită european", a spus Ungureanu.

Pentru înfiinţarea liceului, Ministerul Apărării a pus la dispoziţie clădirea unei cazarme dezafectate din sectorul 5, a declarat pentru MEDIAFAX deputatul Varujan Pambuccian.

Acesta a precizat că înfiinţarea liceului are drept scop scăderea abandonului şcolar în rândul elevilor romi şi inserţia lor socială.

Predarea în cadrul liceului, a mai spus Pambuccian, va fi realizată exclusiv în limba română, dar elevii vor urma totodată cursuri de limbă şi civilizaţie romani. Liceul va asigura elevilor, de asemenea, cel puţin o masă caldă, cel mai probabil prânzul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici