Liderul sindical Simion Hăncescu: 15.000 de profesori vor ieşi în stradă de 1 iunie

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) va organiza un miting de 1 iunie, 15.000 de profesori urmând să iasă în stradă în semn de protest faţă de ordonanţa privind salarizarea, a declarat liderul sindical Simion Hăncescu pentru MEDIAFAX.

1108 afișări
Imaginea articolului Liderul sindical Simion Hăncescu: 15.000 de profesori vor ieşi în stradă de 1 iunie

Liderul sindical Simion Hăncescu: 15.000 de profesori vor ieşi în stradă de 1 iunie

În jur de 15.000 de profesori, membri ai Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), vor ieşi în stradă pe 1 iunie, de Ziua Internaţională a copilului, a declarat Simion Hăncescu preşedintele FSLI pentru MEDIAFAX.

Marţi, liderii sindicali au fost chemaţi la Ministerul Muncii unde au fost informaţi asupra variantei finale a ordonanţei privind salarizarea din sectorul bugetar. La ieşire, Hăncescu a declarat că ordonanţa propusă de Guvern „nu aduce nimic bun pentru învăţământ”.

Nu putem spune nimic despre o creştere pentru debutanţi, doar mici corecţii din sistem care înseamnă vreo 69 de milioane de lei. Prin urmare, reamintesc că ne aşteptam la o lege a salarizării care să creeze un nou orizont pentru oamenii din sistem. Această lege a salarizării pentru noi este nulă. Există două domenii în România care ar fi trebuit tratate la egalitate, Sănătatea şi Educaţia. Din păcate, Educaţia a fost abandonată în acest moment”, a declarat Hăncescu marţi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici