Video LIVE TEXT. Conducerea PSD, convocată de urgenţă după condamnarea liderului Liviu Dragnea/ Dăncilă, decizie în privinţa demisiei din fruntea Guvernului/ Când se va întruni CEx | VIDEO

Comitetul Executiv al PSD se va reuni marţi, de la ora 18.00 pentru a vedea calea de urmat în contextul condamnării liderului partidului Liviu Dragnea de către ÎCCJ la 3 ani şi 6 luni de închisoare, au declarat surse politice, pentru MEDIAFAX.

5093 afișări

UPDATE ORA 17.10: Premierul Viorica Dăncilă a declarat luni, după condamnarea lui Liviu Dragnea, că a convocat Biroul Permanent Naţional şi Comitetul Executiv, pentru ziua de marţi, pentru a stabili paşii de urmat, menţionând că nu va demisiona de la Guvern.

"Am convocat o parte din liderii PSD din miniştri guvernului pentru a decide împreună în aceste momente importante pentru PSD. Indiferent de sentimentele faţă de Liviu Dragnea vă daţi seama că pentru PSD condamnarea preşedintelui în funcţie reprezintă un moment dificil aşa cum a reprezentat pentru orice partid. Uman vorbind este o dramă atât pentru el ca persoană cât şi pentru familia lui, iar în calitate de colegi de partid suntem alături de dumnealui şi de familia sa, evident este un moment dificil. Vreau să precizez că nu vom comenta în nici un fel decizia instanţei de judecată pronunţată astăzi (luni - n.r.)", a afirmat Viorica Dăncilă, într-o declaraţie de presă la sediul PSD.

Premierul spune că nu va demisiona.

"Vreau să precizez faptul că suntem un partid unit, în momentele dificile PSD a strâns rândurile, aşa vom face şi de acum în colo, mâine am convocat Biroul Permanent Naţional la ora 11:00, CEX la ora 18:00. Împreună vom lua deciziile, împreună vom vedea unde am greşit, care sunt paşii pe care trebuie să îi facem şi cum putem acţiona în perioada următoare, într-un mod unitar, într-un mod în care să arate unitatea PSD. Vreau să vă asigur de faptul că nu îmi voi da demisia, indiferent de solicitările unora sau altora, vom respecta decizia luată în Parlament în urma unei moţiuni de cenzură, dacă aceasta va fi depusă, dar asta nu înseamnă dacă cineva cere demisia imediat trebuie să acceptăm acest lucru. Suntem un partid responsabil, avem o guvernare responsabilă, ne dăm seama că este importantă stabilitatea ţării, este important că încă deţinem preşedinţia rotativă a Consiliului UE", a mai spus Dăncilă.

Maşina în care se află Liviu Dragnea, însoţit de doi poliţişti, a ajuns, luni, la Penitenciarul Rahova.

UPDATE ORA 16.09: Liderii PSD şi mai mulţi miniştri se reunesc, la ora transmiterii acestei ştiri, în şedinţă de urgenţă luni, după ce decizia instanţei supreme prin care Liviu Dragnea a fost condamnat. Potrivit unor surse social-democrate Viorica Dăncilă ar urma să preia interimar şefia partidului, până la Congresul PSD care ar putea avea loc cel mai probabil în prima parte a lunii iunie.

Vicepreşedintele PSD Marian Oprişan, lider al organizaţiei Vrancea, a declarat luni, după ce Liviu Dragnea după ce a fost condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare, că partidul ” îşi urmează o nouă cale”.

„PSD îşi urmează calea, aş putea spune o nouă cale din acest punct de vedere, pentru că tranziţia va fi făcută uşor, statutar. Doamna Viorica Dăncilă este preşedintele executiv al partidului în acest moment. Sigur că la un moment dat va exista un congres, în urma consultărilor din CEX cu colegii noştri, şefii organizaţiilor judeţene”, a declarat Marian Oprioşan.

El a mai spus că partidul îşi va continua idealul social-democrat.

”Vom face tot ceea ce este posibil ca PSD să îşi continue idealul social democrat pentru că PSD a făcut multe lucruri bune pentru români şi pentru România şi nu merita să i se întâmple un asemenea lucru”, a mai spus vicepreşedintele formaţiunii.

Liderul PSD Liviu Dragnea a fost condamnatluni la închisoare de 3 ani şi 6 luni cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman. Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie este definitivă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici