VIDEO TRANSFĂGĂRĂŞAN: Camioanele cu lemne din Munţii Făgăraş, BLOCATE de activiştii de mediu/ Ministrul Apelor: Dacă se taie pădurile, lacul Vidraru e în pericol

30 de activişti Agent Green, oameni de ştiiinţă şi alpinişti profesionişti blochează, vineri dimineaţă, pe Transfăgărăşan camioanele încărcate cu arbori din Munţii Făgăraş, protestatarii cerând anchetă privind distrugerea pădurilor din zona Vidraru.

23355 afișări
Imaginea articolului VIDEO TRANSFĂGĂRĂŞAN: Camioanele cu lemne din Munţii Făgăraş, BLOCATE de activiştii de mediu/ Ministrul Apelor: Dacă se taie pădurile, lacul Vidraru e în pericol

LIVE VIDEO TRANSFĂGĂRĂŞAN: 30 de activişti BLOCHEAZĂ în acest moment camioanele cu lemne din Munţii Făgăraş

Ministrul Apelor despre protestul Agent Green: Dacă se taie pădurile, lacul Vidraru e în pericol

Ministrul Apelor şi Pădurilor, Adriana Petcu, declară despre acţiunea activiştilor Agent Green care blochează pe Transfăgărăşan camioanele încărcate cu arbori din Munţii Făgăraş că ştie de protest. "Am înţeles că s-ar pune în pericol lacul Vidraru dacă se taie ilegal păduri", a spus ministrul.

Ministrul Apelor şi Pădurilor, Adriana Petcu, a afirmat, vineri, într-o conferinţă de presă la Piteşti, că ştie despre protestul activiştilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Ştiu de protest. Am înţeles că s-ar pune în pericol lacul Vidraru dacă se taie ilegal păduri. Voi cere un punct de vedere de la Garda Forestieră pentru a vedea exact cum stau lucrurile", a declarat Adriana Petcu.

La rândul lor, poliţiştii argeşeni fac cercetări pentru a stabili dacă transportul cu lemne este legal.

"S-a primit un apel pe 112 pentru verificarea unui transport de material lemnos. Se fac verificări. Colegii mei de la Curtea de Argeş se află în zonă Arefu", a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş, Mădălin Zamfir.

Potest pe Transfăgărăşan

Treizeci de activişti Agent Green, oameni de ştiiinţă şi alpinişti profesionişti blochează, vineri, pe Transfăgărăşan, camioanele încărcate cu arbori din Munţii Făgăraş, potrivit unui anunţ postat pe pagina de Facebook a Agent Green.

Protestatarii vor să tragă un semnal de alarmă cu privire la distrugerea ultimelor păduri virgine din zona Vidraru care pun în pericol inclusiv lacul de acumulare, un obiectiv strategic pentru sistemul energetic naţional.

Ei au ocupat arborii cu corturi speciale şi au afişat bannere cu mesajul ”Salvaţi Ultimele Păduri Virgine” în limbile română şi engleză.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici