MAE: Autorităţile indoneziene nu confirmă atentatul în care 5 români ar fi fost răniţi

Autorităţile indoneziene nu confirmă atentatul în care ar fi fost rănite 5 persoane, cu cetăţenie română şi americană, iar Ambasada SUA la Jakarta nu a fost informată cu privire la un astfel de incident, a precizat MAE,după ce presa a scris că 5 români ar fi fost răniţi într-un atentat în Indonezia.

346 afișări
Imaginea articolului MAE: Autorităţile indoneziene nu confirmă atentatul în care 5 români ar fi fost răniţi

MAE: Autorităţile indoneziene nu confirmă atentatul în care 5 români ar fi fost răniţi (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Ambasada României la Jakarta a întreprins demersuri legale pe lângă autorităţile locale, încă de vineri, în vederea obţinerii unor informaţii referitoare la circumstanţele producerii incidentului şi la starea de sănătate a victimelor, dar şi pentru confirmarea identităţii acestora, după ce presa a relatat că cinci români, stabiliţi în SUA, ar fi fost răniţi într-un atentat în Indonezia.

"Până în acest moment, misiunea diplomatică nu a primit din partea autorităţilor locale contactate (Ministerul Afacerilor Externe din Indonezia şi poliţia locală) o confirmare cu privire la acest incident şi la identitatea victimelor", a precizat, sâmbătă, la solicitarea MEDIAFAX, Ministerul de Externe.

"Totodată, având în vedere informaţia din presă potrivit căreia victimele ar avea dublă cetăţenie, română şi americană, a fost contactată Ambasada Statelor Unite ale Americii la Jakarta, care a făcut cunoscut faptul că nici reţeaua consulară a SUA nu a primit solicitări de asistenţă şi nu a fost informată cu privire la acest incident", se arată în răspunsul MAE.

Ambasada României la Jakarta "continuă demersurile pe lângă autorităţile locale şi este pregătită să acorde asistenţă consulară dacă situaţia o va impune", a mai precizat Ministerul Afacerilor Externe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici