MAE: Precizări de presă privind creşterea timpilor de aşteptare la frontiera Turciei

Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Ambasadei României la Ankara, a fost sesizat de către cetăţeni români care se deplasează pe cale rutieră dinspre Turcia spre România despre creşterea timpilor de aşteptare în punctul de trecere a frontierei Kapikule, aflat în nordul Republicii Turcia.

404 afișări
Imaginea articolului MAE: Precizări de presă privind creşterea timpilor de aşteptare la frontiera Turciei

MAE: Precizări de presă privind creşterea timpilor de aşteptare la frontiera Turciei

Pe fondul situaţiei create la acest punct de trecere a frontierei turco-bulgare, reprezentanţii misiunii diplomatice au efectuat demersuri în regim de urgenţă pe lângă Direcţia Vamală Kapikule şi Direcţia Vamală Hamzabeyli, pentru a obţine informaţii suplimentare. Potrivit informaţiilor preliminare obţinute, autorităţile turce au confirmat formarea unor cozi semnificative de autovehicule la punctul de trecere a frontierei Kapikule (Republica Turcia) – Kapitan Andreevo (Republica Bulgaria) fiind dispuse măsuri de redirecţionare a acestora către diferite spaţii de parcare amenajate în apropiere pentru fluidizarea traficului în zona punctului de frontieră.

De asemenea, autorităţile turce au comunicat faptul că timpul estimat de aşteptare pentru efectuarea procedurilor vamale este de minimum 6-8 ore şi au recomandat utilizarea unor rute alternative de părăsire a Republicii Turcia, respectiv punctele de trecere a frontierei Hamzabeyli (Republica Turcia) – Lesovo (Republica Bulgaria) sau Dereköy (Republica Turcia) – Malko Târnovo (Republica Bulgaria).

În acest context, MAE transmite cetăţenilor români care intenţionează să părăsească Republica Turcia pe cale rutieră să urmeze recomandările autorităţile turce de a îşi procura apă şi de a se asigura că deţin combustibil suficient la intrarea în zona vamală având în vedere timpii de aşteptare şi temperaturile ridicate înregistrate în zonă în această perioadă şi să considere rutele alternative propuse.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici