Managerul din cadrul Arhiepiscopiei Tomisului şi directorul din RATB, acuzaţi de evaziune fiscală din comerţ cu articole textile, au fost arestaţi preventiv

Tribunalului Ilfov a decis arestarea preventivă în cazul managerului din cadrul Arhiepiscopiei Tomisului, Gabriel Popa, şi a directorului din RATB, Florin Badiu, acuzaţi de evaziune fiscală din comerţ cu articole textile, călugăriţa reţinută iniţial fiind cercetată sub control judiciar.

1466 afișări
Imaginea articolului Managerul din cadrul Arhiepiscopiei Tomisului şi directorul din RATB, acuzaţi de evaziune fiscală din comerţ cu articole textile, au fost arestaţi preventiv

Managerul din cadrul Arhiepiscopiei Tomisului şi directorul din RATB, acuzaţi de evaziune fiscală din comerţ cu articole textile, au fost arestaţi preventiv

Iniţial, managerul din cadrul Arhiepiscopiei Tomisului, o călugăriţă şi un director de achiziţii din Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) au fost reţinuţi, sâmbătă, după percheziţiile la o grupare specializată în evaziune fiscală în domeniul comerţului cu articole textile.

Surse din Poliţie au declarat, pentru agenţia de presă MEDIAFAX, că liderul grupării este preotul Gabriel Popa, manager al Arhiepiscopiei Tomisului. Acesta a fost ulterior arestat pentru 30 de zile. Alături de Popa, a mai fost arestat un director de achiziţii din cadrul Regiei Autonome de Transport Bucureşti, Florin Badiu. Călugăriţa va fi cercetată sub control judiciar, ea recunoscând acuzaţiile care i-au fost aduse, au precizat surse din Poliţie pentru MEDIAFAX.

Vineri, poliţiştii, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, au făcut 25 percheziţii domiciliare, în Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Buzău şi Constanţa, într-un dosar penal în care sunt cercetate persoane bănuite de evaziune fiscală, în domeniul comerţului cu articole textile. Cei în cauză, respectiv membrii unui grup infracţional format din 13 persoane, cu atribuţii bine determinate şi vârste între 27 şi 57 de ani, au fost prinşi în timp ce descărcau un TIR cu haine, la un depozit din judeţul Ilfov, potrivit unui comunicat al Poliţiei Române.

În urma verificărilor, au fost ridicate documente, unităţi de calcul şi aproximativ 200.000 de euro.

Potrivit anchetatorilor, pe raza Capitalei şi a judeţului Ilfov, s-ar fi dezvoltat o reţea infracţională de distribuţie a produselor textile, prin intermediul căreia ar fi fost valorificate aproape 50 de TIR-uri cu îmbrăcăminte şi încălţăminte, fără documente legale, către comercianţi din judeţul Ilfov, precum şi în judeţe din Moldova.

Produsele ar fi fost importate din Turcia, prin intermediul unei societăţi cu sediul în Burgas - Bulgaria, iar ulterior, prin această societate, ar fi fost declarate livrărI către firme din Polonia şi Ungaria, care ar fi fost create pe baza unor documente de identitate falsificate, pe numele unor cetăţeni chinezi.

Prejudiciul a fost estimat la aproximativ 3.786.000 de lei.

Arhiepiscopia Tomisului a precizat că managerul Arhiepiscopiei şi călugăriţa sunt persoane cunoscute ca având o conduită morală corectă.

”Urmare a luării măsurii preventive de reţinere a trei persoane (Popa Gabriel, Duna Anişoara şi Badiu Florin) de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, Arhiepiscopia Tomisului face următoarele precizări: Preotul misionar Popa Gabriel este angajat al Arhiepiscopiei Tomisului, cu atribuţii de manager pentru mânăstirea Galeşu (loc. Poarta-Albă, jud. Constanţa), Duna Anişoara este călugărită în obştea mânăstirii Galeşu, sub numele de Eleodora, neavând nici o funcţie administrativă în cadrul Arhiepiscopiei Tomisului. În prezent nu mai este reţinută, fiind doar audiată la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti”, se arată într-un comunicat transmis, sâmbătă, de Arhiepiscopia Tomisului.

Potrivit sursei citate, conducerea Arhiepiscopiei Tomisului a primit cu surprindere comunicatul Parchetului şi aşteaptă finalizarea dosarului în cauză.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici