MApN va modifica actele normative privind animalele de serviciu, în urma reacţiilor legate de situaţia lui Max, câinele-veteran al Armatei române

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa a dispus, luni, constituirea unui colectiv de lucru care să elaboreze un set de acte normative, privind utilizarea în M.Ap.N. a animalelor de serviciu, în urma reacţiilor din mass-media apărute despre situaţia lui Max, câinele-veteran al Armatei române.

2293 afișări
Imaginea articolului MApN va modifica actele normative privind animalele de serviciu, în urma reacţiilor legate de situaţia lui Max, câinele-veteran al Armatei române

MApN va modifica actele normative privind animalele de serviciu, în urma reacţiilor legate de situaţia lui Max, câinele-veteran al Armatei române (Imagine: Gabriel Fluerariu/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat al MApN, Mircea Duşa a dispus constituirea unui colectiv de lucru care să elaboreze, până la sfârşitul acestei săptămâni, un set de acte normative cu caracter intern (norme şi instrucţiuni) privind utilizarea în M.Ap.N. a animalelor de serviciu.

De asemenea, la nivelul Departamentului pentru relaţia cu Parlamentul şi informare publică a fost desemnat un grup de experţi care să realizeze, împreună cu alte structuri ce deţin animale de serviciu, un proiect de lege privind gestionarea şi utilizarea acestora în condiţiile respectării legislaţiei europene referitoare la protecţia animalelor.

Mass-media a prezentat, în ultima săptămână, după parada Armatei organizată cu ocazia Zilei Naţionale, situaţia dificilă a lui Max, câinele-veteran al Armatei Române, care a fost diagnosticat cu o boală gravă, dirofilarioză şi ar fi ajuns într-un adăpost public dacă o iubitoare de animale nu l-ar fi luat în grijă. De asemenea, în această perioadă s-au deschis conturi în care se pot dona sume pentru tratamentul lui Max.

Max este singurul câine al Armatei antrenat să detecteze explozibili în tetrele de operaţiuni. A efectuat două misiuni în Afganistan în cadrul Batalionului 2 Infanterie “Călugăreni” şi a Batalionului 300 Infanterie “Sf. Andrei”. Născut în 2009, el a fost dresat şi antrenat de mic pentru misiuni de plutonierul major Roşioara Valentin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici