Video Marius Tucă Show | Mihaela Bilic: Slăbitul a devenit o obsesie şi acum îl ascundem în aşa-zisa alimentaţie sănătoasă/ Ne-am isterizat, ne-am radicalizat teribil când vine vorba de mâncare

Medicul nutriţionist Mihaela Bilic a declarat, la emisiunea Marius Tucă Show, că românii au ajuns să se radicalizeze în privinţa alimentaţiei şi să transforme slăbitul într-o obsesie, ascunsă acum în aşa-zisa mâncare sănătoasă.

3994 afișări

Într-un interviu la emisiunea “Marius Tucă Show”, Mihaela Bilic a admis că pe lângă eticheta de “nutriţionista vedetelor”, şi noţiunea de a slăbi este asociată de multe ori cu persoana sa, arătând că preocuparea pentru siluetă s-a transformat aparent într-o grijă de a ne hrăni sănătos.

“Am avut la un moment dat o editoare care era extrem de abilă în a simţi pulsul pieţii, pentru că ştii foarte bine bine că marketingul şi banii se fac într-un fel, partea de ştiinţă e altceva, şi atunci ea a găsit acest titlu “nutriţionista vedetelor” de care eu nu mai pot să scap. Toată lumea se gândeşte la slăbit nu numai în legătură cu mine, cred că slăbitul a devenit o obsesie şi acum îl ascundem în aşa zisa alimentaţie sănătoasă. Noi, undeva, în subconştient, tot despre slăbit vorbim”, a afirmat Mihaela Bilic.

Medicul nutriţionist a explicat care este cauza acestei obsesii pentru slăbit şi ce ne lipseşte pentru a face faţă abundenţei alimentare care ne înconjoară.

“Slăbitul este o consecinţă firească a faptului că trăim într-un mediu cu o supraofertă alimentară la care nu ştim să-i facem faţă. Noi nu avem din construcţie niciun fel de mecanism, organ, instrument prin care să ne protejăm şi să stăm la distanţă de mâncare, să nu o vrem, să nu o iubim, să nu ne placă, să nu o mâncăm. Şi atunci, în acest context, noi nu ştim să facem faţă mâncării când trăim în abundenţă. Ştim foarte bine să ne descurcăm când nu avem ce să mâncăm. Culmea, avem tot felul de mecanisme, organismul ştie să facă glucoză din orice, eh, în schimb beleaua este când suntem înconjuraţi de bunătăţiuri şi când suntem înconjuraţi de mâncare toate simţurile noastre se activează şi o vrem”, a susţinut Mihaela Bilic.

În opinia sa, românii au început să trateze mâncarea de pe poziţii radicale, deşi reprezintă un indicator al statutului social, dar şi un factor de socializare, un mod de a ne manifesta celebra ospitalitate. Medicul nutriţionist încearcă să le contracareze printr-un recurs la alimentaţia bunicilor şi părinţilor noştri.

“Încerc aşa un pic să readuc bunul-simţ, aşa un pic de firesc, că mi se pare că ne-am isterizat, ne-am radicalizat teribil când vine vorba de mâncare, culmea, noi românii, cărora ne place să mâncăm şi considerăm mâncarea... suntem, na, ca orice balcanic, ca orice latin, mâncarea e în centrul mesei, mâncarea este simbol de ospitalitate, este simbol de...sau mă rog statul social, şi de socializare, dar, în acelaşi timp, să nu uităm, prin intermediul posesiunilor noastre financiare, materiale şi a mâncării demonstrăm celor din jur... asta e, piramida lui Maslow ne spune, demonstrăm celor din jur care ne este poziţia în societate. Şi-atunci, un om care nu are ce să pună în coş şi nu are masa bogată, chiar şi în afara sărbătorilor tradiţionale, el, din punct de vedere psihologic, va fi distrus, va fi dărâmat. Adică, în primul rând trebuie să fie coşul plin”, a explicat Mihaela Bilic.

Chiar dacă admite că toata viaţa ta a fost şi este o dietă, medicul nutriţionist spune că preocuparea sa pentru mâncare, plăcerea de a mânca au fost motorul care a ajutat-o să devină ceea ce este astăzi.

“Dacă aş fi găsit soluţia, metoda prin care să-mi scot mâncarea din cap, cu siguranţă ar fi ştiut-o toată lumea, şi, paradoxal, viaţa mea ar fi devenit mai tristă. La un moment dat, stăteam şi mă gândeam, exact ca în filosofie, unele lucruri pe care le considerăm în viaţa noastră, nu ştiu, mai degrabă minusuri sau neajunsuri, ele se dovedesc câteodată un motor, măcar în căutare, dacă nu în preocupări. Stăteam şi mă gândeam... dacă eu aş fi fost într-o relaţie extrem de nonşalantă, ca să nu zic detaşată şi indiferentă cu mâncarea, dacă nu aş fi văzut niciuna din întrebările pe care le au sute, milioane de femei, sau de pe poziţia mea de medic, specialitatea mea de diabet, câte de tristă ar fi fost viaţa”, a dezvăluit Mihaela Bilic.

Partea I a emisiunii “Marius Tucă Show” va fi difuzată miercuri, 8 mai 2019, de la ora 19:00, pe MEDIAFAX şi Gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici