Măsuri pentru elevii din Ploieşti, la fel ca la Cluj: Autobuze care transportă copiii la şcoală

Elevii din Ploieşti care învaţă la şcolile centrale vor avea două autobuze pentru transportul lor de acasă la şcoală şi retur, după ce Primăria municipiului a anunţat că va demara un proiect de anul viitor. La Cluj-Napoca, un astfel de proiect a fost implementat la începutul anului şcolar.

726 afișări
Imaginea articolului Măsuri pentru elevii din Ploieşti, la fel ca la Cluj: Autobuze care transportă copiii la şcoală

Măsuri pentru elevii din Ploieşti, la fel ca la Cluj: Autobuze care transportă copiii la şcoală

Primarul Ploieştiului, Adrian Dobre, a declarat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că de la 1 ianuarie 2019 municipalitatea va demara proiectul pilot denumit “Autobuzele elevilor”, pentru transportul copiilor către şi de la şcoală, în prezent fiind aleasă o singură rută.

“Va exista poliţie locală care va sta în autobuz pentru a nu avea probleme în autobuz. Facem un proiect pilot. O rută prin care să folosim, să vedem cum funcţionează. În momentul în care vom avea un feedback foarte bun pe acest proiect, vă daţi seama că vom mări numărul de rute şi vom mări şi numărul de autubuze (...). Cred că una din rutele pe care le vom aborda va fi traseul 1, dar care va fi extins şi către traseul de tramvai 101, până la strada Găgeni”, a declarat Dobre în cadrul conferinţei de presă.

Întrebat de corespondentul MEDIAFAX câte şi ce autobuze vor fi folosite, primarul Ploieştiului a declarat că pentru moment vor fi folosite două autobuze noi.

“La început vor fi maximum două autobuze noi. Vedem cum merge treaba şi în funcţie de solicitări sumplimentăm. Dacă funcţionează bine, o să stabilim trasee clare unde există aglomerare de şcoli”, a răspuns Adrian Dobre.

Autobuzele din proiect îi vor duce şi aduce de la şcoală gratuit pe elevii din Ploieşti, care locuiesc în cartiere, dar învaţă la şcolile centrale.

Un autobuz are o capacitate de aproximativ 100 de locuri.

La începtul anului şcolar, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a anunţat că unul dintre proiectele din programul de bugetare participativă este unul pilot, care prevede introducerea autobuzelor dedicate pentru transportul elevilor la şcolile din centrul municipiului Cluj-Napoca.

Prin acest proiect, toţi elevii din clasele 0 – IV vor merge la cursuri cu aceste autobuze dedicate, care îi vor prelua din cartiere la ore bine stabilite şi îi vor transporta, pe cinci trasee, spre unităţile de învăţământ.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici