Medicii austrieci: Teo Trandafir se află sub anestezie generală. Boala are o evoluţie imprevizibilă

Teo Trandafir se luptă cu o pancreatită severă necrozată, care, deşi nu reprezintă o ameninţare imediată pentru viaţa ei, este o maladie care poate fi mortală şi care are o evoluţie imprevizibilă, potrivit unui comunicat emis de Clinica AKH din Viena.

459 afișări
Imaginea articolului Medicii austrieci: Teo Trandafir se află sub anestezie generală. Boala are o evoluţie imprevizibilă

Medicii austrieci: Teo Trandafir se află sub anestezie generală. Boala are o evoluţie imprevizibilă (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

"(Teo Trandafir, n.r.) se află sub tratament intensiv şi are nevoie de o îngrijire interdisciplinară optimă. Se află sub anestezie generală şi nu poate comunica. Va rămâne astfel în viitorul apropiat. Pentru a-i proteja viaţa privată, s-a decis ca din acest moment să se publice săptămânal un singur comunicat despre starea ei de sănătate".

Teo Trandafir a fost supusă, pe 24 februarie, unei intervenţii chirurgicale majore, în urma complicaţiilor provocate de pancreatită şi a unei infecţii abdominale, anunţa atunci Clinica AKH din Viena, într-un comunicat de presă. Părţile necrozate ale pancreasului au fost înlăturate şi s-a efectuat drenaj extensiv şi lavaj al cavităţii abdominale, precizau medicii de la Clinica AKH. Medicii care au operat-o pe Teo Trandafir mai spuneau că intervenţia a fost un "succes" şi adăugau că aceasta va rămâne sub observaţie în zilele următoare, la Terapie Intensivă.

Intervenţia chirurgicală a fost efectuată după ce medicii austrieci anunţau, la începutul lunii februarie, că Teo Trandafir a fost supusă unei proceduri endoscopice, se recuperează bine şi ar putea reveni în ţară "curând". Ulterior, însă, externarea ei a fost amânată, din cauza unei complicaţii septice.

Luni, reprezentanţii Clinicii AKH din Viena au anunţat că Teo Trandafir se recuperează după intervenţia chirurgicală la care a fost supusă, funcţiile vitale erau stabile, iar starea ei se îmbunătăţea constant. Ei se declarau optimişti şi spuneau că speră ca în aproximativ o săptămână aceasta va respira fără ajutorul aparatelor. Totodată, şeful echipei medicale interdisciplinare care se ocupă de cazul lui Teo Trandafir, profesorul Michael Gnant, afirma în comunicat că se fac "progrese zilnice".

La rândul său, profesorul Spiss, specialist anestezist, afirma că următorul pas în cazul lui Teo Trandafir va fi restabilirea funcţiei respiratorii proprii şi, implicit, deconectarea ei de la aparatele cu ajutorul cărora în prezent Teo Trandafir respiră. Potrivit specialistului anestezist, în această fază se va ajunge "în următoarea săptămână".

Teo Trandafir a fost transportată, în 11 ianuarie, cu un avion privat, la Clinica AKH din Viena, după şase zile de internare la Spitalul Elias, cu diagnosticul de pancreatită acută de severitate medie.

Ea a fost internată la Terapie Intensivă în clinica din Viena, iar echipa medicală a optat iniţial pentru tratament, şi nu pentru intervenţie chirurgicală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici