Video Medicul de pe ambulanţa Puls care l-a preluat pe Ekeng, audiat de procurori - VIDEO

Mihaela Duţă, medicul de pe ambulanţa Puls care l-a preluat pe fotbalistul Patrick Ekeng, a ajuns miercuri la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pentru a da declaraţii în dosarul deschis după decesul sportivului.

960 afișări

Mihaela Duţă, medic specialist medicină de urgenţă pe ambulanţa Puls ce se afla la stadionul Dinamo, în momentul în care Patrick Ekeng a căzut pe teren, este cercetată de procurori pentru ucidere din culpă. Procurorii de la Parchetul Capitalei susţin că medicul nu i-a efectuat manevre de resuscitare lui Patruck Ekeng, acest lucru anulând orice şansă de supravieţuire a fotbalistului, fiind una dintre cauzele decesului.

"În acest context, deşi în mod evident, dintre cauzele care au determinat decesul lui Patrick Ekeng fac parte şi afecţiunile cardiace de care acesta suferea, fapta medicului Duţă Mihaela de a nu efectua protocolul de resuscitare prespitalicească, în condiţiile în care a constatat sau trebuia să constate că Patrick Ekeng se afla în fibrilaţie ventriculară, anulând astfel, prin inacţiunea sa nejustificată, orice şanse de supravieţuire a pacientului, se înscrie între cauzele care au determinat decesul pacientului", explică procurorii.

Raportul întocmit de specialiştii din cadrul I.N.M.L. „Mina Minovici” arată că moartea lui Patrick Ekeng "s-a datorat unei fibrilaţii ventriculare apărută pe fondul unei patologii cardiace preexistente, asociată cu anomalii coronariene, favorizată de şi precipitată de un efort fizic. "

În raport se mai notează că ," în cazul atleţilor care suferă de tahiartimie (cum a fost cazul Ekeng) mai mult de 95% dintre cei ce sunt defibrilaţi supravieţuiesc dacă defibrilarea se face în primul minut de stop cardiac. Şansele de supravieţuire scad cu 5,5 % pe minut."

Mihaela Duţă, specialist în medicină de urgenţă, este cea care a condus echipa medicală de pe ambulanţa Puls cu care a fost transportat Patrick Ekeng.

Camerunezul Patrick Ekeng (26 de ani) a murit, pe 6 mai, după ce a suferit un şoc cardiogen şi s-a prăbuşit pe teren în minutul 69 al partidei Dinamo - Viitorul, scor 3-3, la doar şapte minute după ce intrase pe teren.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici