Medicul ortoped de la SJU Braşov, acuzat de luare de mită, arestat la domiciliu

Medicul ortoped de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, acuzat de luare de mită, a fost arestat la domiciliu, vineri, în urma unei decizii a Curţii de Apel Braşov, care a admis contestaţia procurorilor la decizia dată, marţi, de Tribunal, de cercetare a doctorului sub control judiciar.

361 afișări
Imaginea articolului Medicul ortoped de la SJU Braşov, acuzat de luare de mită, arestat la domiciliu

Medicul ortoped de la SJU Braşov, acuzat de luare de mită, arestat la domiciliu (Foto: Shutterstock / Mediafax Foto)

Magistraţii Curţii de Apel Braşov au admis contestaţia depusă de procurorii Parchetului Tribunalului Braşov la decizia de cercetare sub control judiciar a medicului Marius Nica, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Astfel, medicul ortoped a fost arestat la domiciliu pentru 30 de zile, decizia instanţei fiind definitivă.

Marţi, Tribunalul Braşov a dispus controlul judiciar pe o perioadă de 60 de zile în cazul medicului, însă procurorii au contestat decizia.

Medicul Marius Nica, în vârstă de 44 de ani, a fost prins în flagrant, luni, în timp ce primea 900 de lei de la un investigator sub acoperire în schimbul unei intervenţii chirurgicale, iar un medic anestezist a fost prins luând mită 200 de lei.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov anunţa, într-un comunicat, că luni s-a organizat prinderea în flagrant a lui Marius Nica, medic ortoped în cadrul Secţiei de Ortopedie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, imediat după ce acesta a primit suma de 900 de lei de la un investigator autorizat de procuror, "în legătură cu îndeplinirea îndatoririlor sale de serviciu, respectiv pentru a practica o intervenţie chirurgicală, ca urmare a pretinderii anterioare a acestei sume de bani".

De asemenea, în 16 şi 20 iulie, medicul braşovean a pretins de la un alt investigator autorizat în cauză suma de 1.000 de lei pentru a practica o intervenţie chirurgicală investigatorului desemnat. Din sumele de bani pretinse fiecărui investigator, medicul spunea că 150-200 de lei vor reveni medicilor anestezişti, promiţând că îi va determina pe aceştia să-şi îndeplinească îndatoririle de serviciu în cadrul operaţiilor chirurgicale asupra investigatorilor autorizaţi în cauză.

Conform sursei citate, ca urmare a promisiunilor făcute, în 10 august, Mariana Stoica, medic anestezist la SJU Braşov, a primit de la unul dintre investigatorii autorizaţi suma de 200 de lei, în legătură cu îndeplinirea îndatoririlor sale de serviciu, respectiv pentru a practica intervenţia chirurgicală stabilită pentru dimineaţa respectivă.

În prezent, medicul Marius Nica este cercetat pentru două infracţiuni de luare de mită şi, respectiv, trafic de influenţă, iar Mariana Stoica pentru o infracţiune de luare de mită. Faţă de Mariana Stoica nu s-a luat nicio măsură preventivă.

În urma percheziţiilor de luni, de la cabinetul medicului anestezist şi de la locuinţa chirurgului au fost ridicaţi 2.950 de euro şi 17.000 de lei, bani susceptibili a proveni din luare de mită.

Cea mai mare sumă de bani a fost găsită acasă la medicul Nica, fiind vorba de 2.950 de euro si 16.500 de lei, iar în biroul medicului anestezist - suma de 500 de lei pe care nu a putut-o justifica.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici