Mesaj EMOŢIONANT transmis europenilor de sărbători de tatăl băieţelului de 3 ani înecat în drumul spre Europa

Abdullah Kurdi, tatăl băieţelului de 3 ani găsit fără suflare pe ţărmul Greciei în timp ce încercau să traverseze Marea Mediterană, caz care a făcut înconjurul lumii, transmite europenilor, de sărbători, un mesaj în care cere compasiune şi înţelegere pentru milioanele de oameni care au avut de suferit în urma conflictelor din Siria.

1416 afișări
Imaginea articolului Mesaj EMOŢIONANT transmis europenilor de sărbători de tatăl băieţelului de 3 ani înecat în drumul spre Europa

Tatăl băieţelului înecat în drumul spre Europa a transmis un mesaj EMOŢIONANT celor ce au sărbători Crăciunul

Peste 4 milioane de oameni au avut de suferit în urma conflictelor din Siria şi mulţi au fost nevoiţi să plece în căutarea unui loc în care să nu mai trăiască înspăimântaţi. Din păcate, mulţi nu au mai reuşit să ajungă în viaţă pe ţărmul Europei, aşa cum s-a întâmplat şi cu Aylan Kurdi, baieţelul de doar 3 ani care s-a înecat în Turcia.

Acum, de sărbători, tatăl său, Abdullah Kurdi, a vrut să transmită un mesaj tuturor europenilor, prin care le cere să fie solidari cu refugiaţii.

"Noi am plecat din Siria din cauza războiului căci ne este teamă pentru copiii noştri, pentru onoarea noastră. Acolo au loc detonări, explozii, la care se adaugă cei din Statul Islamic. Am vrut să mergem cu un vas până în Grecia şi de acolo să ajungem în Germania sau Suedia", povesteşte bărbatul.

Din păcate pentru el şi familia lui, la doar câteva minute după ce au pornit cu ambarcaţiunea din Turcia către Grecia, vasul, suprasolicitat din cauza numărului mare de pasageri, s-a scufundat.

"Fiul meu Galeb, soţia mea Rehanna şi celălalt fiu al meu, Allan, s-au înecat. Mă bucur doar că am reuşit să-i îngrop acasă", continuă Abdullah după o pauză, pentru a se asigura că nu este surprins în timp ce plânge. 

"Vreau să ajut copiii pentru că ei nu ştiu nimic despre viaţă cu excepţia râsetelor şi a jocurilor, aşa că este o problemă atunci când nu avem grijă de ei. Mesajul meu pentru toată lumea este să-şi deschidă uşa pentru sirieni. Cand cineva iti inchide usa in fata, e greu sa mergi mai departe", explică refugiatul din Siria în mesajul său. 

"În acest moment al anului vreau să vă rog să vă gândiţi la durerea părinţilor şi a copiilor ce caută pace şi linişte. Tot ce vă cer este puţină simpatie din partea voastră... Să sperăm că anul următor războiul din Siria va înceta şi pacea va reveni în acel loc", a transmis Abdullah Kurdi în încheierea mesajului video.

 

Peste 250.000 de persoane ar fi fost ucise în conflictul din Siria, de la izbucnirea acestuia în martie 2011.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici