Mii de persoane au protestat în SUA, Canada şi Europa faţă de situaţia familiei Bodnariu

Mii de persoane au protestat în faţa ambasadelor Norvegiei din Statele Unite, Canada, Irlanda, Spania, Marea Britanie şi Danemarca, în semn de susţinere a familiei Bodnariu, ai cărei copii au fost luaţi abuziv de serviciile sociale norvegiene, care ar fi deschis procedura adopţiei internaţionale.

Mii de persoane au protestat în SUA, Canada şi Europa faţă de situaţia familiei Bodnariu (Imagine: Dan Horia Tautan/Mediafax Foto)

Potrivit ediţiei electronice a publicaţiei The Ottawa Citizen, zeci de români din Canada şi simpatizanţi au manifestat paşnic sâmbătă în faţa ambasadei Norvegiei la Ottawa, în cadrul unui protest internaţional organizat după ce serviciile sociale norvegiene ar fi luat abuziv cei cinci copii ai familiei Bodnariu şi ar fi deschis procedura adopţiei internaţionale pentru ei.

Mii de români au protestat de asemenea vineri la ambasadele Norvegiei din cinci capitale, inclusiv din Washington D.C., pentru a cere eliberarea copiilor familiei Bodnariu, relatează publicaţia The Christian Post în ediţia online.

Copiii familiei românului Marius Bodnariu, inginer IT, şi soţiei sale norvegiene Ruth, asistentă medicală, au fost luaţi de la părinţi de Serviciul de protecţie a copilului din Norvegia, Barnevernet, în noiembrie, după ce cele două fete, cele mai mari din familie, ar fi spus că primesc corecţii fizice de la părinţi. De asemenea, părinţii ar fi suspectaţi de îndoctrinarea religioasă a copiilor. Cei cinci copii au fost plasaţi în trei familii-surogat, iar de curând a fost deschisă procedura adopţiei internaţionale pentru ei, potrivit reprezentanţilor familiei.

Sute de susţinători s-au adunat la ambasada norvegiană din Washington, unde persoane care cunosc familia Bodnariu au declarat presei că afirmaţiile potrivit cărora copiii sunt abuzaţi nu au fost dovedite. Acestea au mai precizat că familia Bodnariu este una dintre miile de familii "normale" care suferă din cauza acţiunilor nedrepte ale Barnevernet.

"Avem un Dumnezeu şi Dumnezeu este de partea noastră pentru că Dumnezeu a creat familia (...). Dacă lupţi împotriva noastră, lupţi împotriva Lui Dumnezeu", a declarat organzatorul protestului din Washington, pastorul Cristian Ionescu, liderul Bisericii penticostale "Elim" din Chicago şi vicepreşedinte al Uniunii Penticostale Române din SUA şi Canada.

Ionescu a avertizat că, în condiţiile în care vor urma mai multe proteste internaţionale în viitorul apropiat şi se va afla despre acţiunile Barnevernet, reputaţia Guvernului norvegian va începe să fie "pătată".

Participanţii la protestul din Washington au înmânat oficialilor de la ambasadă o petiţie semnată de peste 7.000 de credincioşi americani, care cere Guvernului norvegian să reunească familia. O petiţie online a fost de asemenea semnată de peste 50.000 de persoane.

"Cred că vor observa ce se întâmplă aici. Cred că acest caz se va rezolva şi Norvegia va trebui să cedeze la presiunea internaţională", a declarat Marius Reikeras, activist norvegian şi avocat pentru drepturile omului.

Reikeras, care s-a confruntat cu mai multe cazuri asemănătoare celui al familiei Bodnariu, a explicat că serviciul norvegian pentru protecţia copilului are un istoric în ceea ce priveşte separarea familiilor, apreciind că circa 70.000 de copii se află în prezent în sistemul Barnevernet.

El a adăugat că Guvernul norvegian a fost găsit vinovat de patru ori de Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), pentru încălcarea procedurilor şi a "prezumţiei de nevinovăţie".

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

comentează și tu Momentan sunt 39 comentarii
Taguri:
SUA ,
EUROPA ,
BODNARIU
COMENTARII
  • D E M O L A T O R U L 21 ian 2016

    Eu personal le-am multumit parintilor mei ca nu au lasat dupa mine cand eram mic si mi-au dat o directie in viata, iar cand eram incapatanat, mi-au mai aplicat cate o corectie, dar cand am ajuns mai mare am vazut ca in toate au procedat spre binele meu si am iesit un om in viata, EDUCAT. Astia care…

  • D E M O L A T O R U L 21 ian 2016

    E adevarat ca legea fiecarui stat trebuie respectata, dar in cazul in care legea incalca drepturile omului si dreptul la a educa copiii, e o problema. Cand pui drepturile copiilor deasupra drepturilor parintesti, iar tu ca stat incurajezi copiii la un libertinaj dus la extrem, sub pretextul ca copilul…

  • Angel 13 ian 2016

    Orice parinte care isi abuzeaza copilul trebuie sa fie decazut din drepturile parintesti. Vreau sa felicit serviciile sociale din Norvegia pentru ca isi fac treaba. Romanii trebuie sa inteleaga ca nu au dreptul sa ii loveasca pe copii, trebuie sa ii hraneasca, sa ii imbrace, sa ii educe, etc. Daca nu…

  • vezi toate comentariile
COMENTEAZĂ ŞI TU
Eroare: Câmpurile marcate cu roşu nu sunt valide!
Comentariul a fost adǎ ugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numǎrul din imagine:

* Faceţi click pe imagine pentru a genera alt numǎr
ŞTIRILE ZILEI
Versiunea: mobil  |  completa
ULTIMA ORĂ
Momentul în care audienţele au luat-o razna. Scene memorabile în direct. „Am un talent deosebit!”