Ministrul Comunicaţiilor, la conferinţa Transportul Urban în era digitală: Abilităţile digitale, vitale în traficul marilor oraşe

Ministrul Comunicaţiilor, Bogdan Cojocaru, spune că în contextul unui trafic tot mai aglomerat, abilităţile digitale ale locuitorilor sunt vitale. Ministrul a participat la Conferinţa „Transportul Urban în Era Digitală”, organizată de MEDIAFAX şi Coaliţia pentru Economia Digitală.

224 afișări
Imaginea articolului Ministrul Comunicaţiilor, la conferinţa Transportul Urban în era digitală: Abilităţile digitale, vitale în traficul marilor oraşe

Ministrul Comunicaţiilor, la conferinţa Transportul Urban în era digitală: Abilităţile digitale, vitale în traficul marilor oraşe

În contextul unui trafic tot mai aglomerat, participanţii la Conferinţa „Transportul Urban în Era Digitală”, organizată, luni, de MEDIAFAX şi Coaliţia pentru Economia Digitală, la Palatul Parlamentului, consideră că este nevoie de o mai bună implementare şi folosire a tehnologiei la nivelul autorităţilor locale. Iar soluţiile ar putea veni de la platforme digitale care oferă servicii de tip ridesharing.

Pe de altă parte, ministrul pentru Comunicaţii şi Societatea Informaţională, Petre Bogdan Cojocaru, consideră vitale abilitaţile digitale ale locuitorilor, în contextul în care autorităţile vor să reducă şi să relaxeze traficul în marile oraşe.

„Pe componenta de transport, pe care trebuie să o îmbunăţim, Ministerul Comunicaţiilor are obligaţia de a reglementa din punct de vedere legislativ domeniul, însă este important să răspundem la noile provocări (...) Activitatea se poate împărţi pe câteva componente importante, precum infrastructură, iar o altă componentă, care este vitală, este cea care ţine de compentenţele digitale ale locuitorilor”, este de părere Cojocaru.

De asemenea, ministrul Comunicaţiilor consideră că noile platforme şi inovaţia în domeniul transportului ar putea îmbunătăţi condiţiie de transport ale românilor.

Pentru a putea îmbunătăţi condiţiile de transport cu care ne deplasăm zi de zi, în primul rând trebuie să ne gândim la inovare şi la platforme noi (...) Punctual, pe zona de transport, în urmă cu câteva luni, la nivelul Guvernului am adoptat un Memorandum, prin care am instituit un grup de lucru, din care fac parte toate ministerele şi agenţiile importante din domeniu, pentru a stabili o strategie pentru oraşele inteligente”, a mai declarat Cojocaru în cadrul Conferinţei „Transportul Urban în Era Digitală”, organizată de MEDIAFAX şi Coaliţia pentru Economia Digitală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici