Ministrul Educaţiei: Am solicitat ca din martie să propunem începerea concursurilor pentru directori de şcoli

Toate posturile de directori de unităţi de învăţământ din ţară ar putea fi scoase la concurs, începând cu luna martie, reprezentanţii Ministerul Educaţiei fiind, în prezent, în etapa de elaborare a metodologiei de examen, care se doreşte a fi lansată în dezbatere publică în cel mai scurt timp.

6639 afișări
Imaginea articolului Ministrul Educaţiei: Am solicitat ca din martie să propunem începerea concursurilor pentru directori de şcoli

Ministrul Educaţiei: Am solicitat ca din martie să propunem începerea concursurilor pentru directori de şcoli (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Ministrul Educaţiei, Mihai Sorin Câmpeanu, a anunţat, luni, la Vaslui, că specialişti din subordinea sa lucrează la finalizarea metodologiei de concurs pentru funcţiile de directori de şcoli, precum şi la calendarul acestor examene care ar putea începe în luna martie.

Câmpeanu crede în necesitatea organizării acestor concursuri pentru a avea cei mai competenţi manageri de instituţii de învăţământ preuniversitar.

"Personal, cred în necesitatea organizării de concursuri deoarece obiectivele complexe asumate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ preuniversitar necesită o prioritizare şi o eşalonare în timp. Pentru a putea aborda acest lucru într-o manieră profesionistă este nevoie de timp. Pentru a a putea avea manageri competenţi ai instituţiilor de învăţământt preuniversitar, este nevoie de concursuri. Am solicitat colegilor mei din minister să finalizeze propuerea metodologiei de concurs, să o lanseze cât se poate de repede în dezbatere publică şi să fie promovată prin ordin de ministru. De asemenea, am solicitat ca, în paralel, să avem o propunere de calendar cu privire la desfăşurarea concursurilor pentru ocuparea posturilor de director, care să înceapă în luna martie acestui an", a declarat, luni, ministrul Educaţiei, Mihai Sorin Câmpeanu.

Ministrul Educaţiei a spus că nu se poate pronunţa cu privire la durata derulării concursurilor la nivelul întregii ţări.

În prezent, directorii de şcoli sunt numiţi cu delegaţie de către inspectoratele şcolare teritoriale.

Mihai Sorin Câmpeanu a fost prezent, luni, în judeţul Vaslui, unde a vizitat două unităţi de învăţământ, Şcoala Băceşti şi Liceul "Emil Racoviţă", şi a avut o întâlnire cu conducerea Inspectoratului Şcolar şi directorii şcolilor de structură.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici