Ministrul Sănătăţii: Nu avem probleme la nivel naţional cu stocurile de medicamente oncologice. La Spitalul Universitar a fost doar o sincopă de aprovizionare

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a declarat miercuri că a verificat stocurile medicamentelor pentru bolnavii de cancer şi că nu există probleme. La Spitalul Universitar din Capitală a fost doar o sincopă de aprovizionare, care s-a remediat în cursul dimineţii, a adăugat acesta.

106 afișări
Imaginea articolului Ministrul Sănătăţii: Nu avem probleme la nivel naţional cu stocurile de medicamente oncologice. La Spitalul Universitar a fost doar o sincopă de aprovizionare

Ministrul Sănătăţii: Nu avem probleme la nivel naţional cu stocurile de medicamente oncologice. La Spitalul Universitar a fost doar o sincopă de aprovizionare

"Problema apărută la Spitalul Universitar a fost rezolvată. Eu am intrat în sistem şi am văzut că acel medicament era în stoc, în ţară, după raportările firmelor. A fost vorba despre o sincopă în aprovizionarea cu medicamente la Spitalul Universitar. În acest caz, farmacistul şef trebuia să semnaleze că i se termină stocul, nu trebuia să lase pe ultima sută de metri comanda", a declarat Florian Bodog, ministrul Sănătăţii.

Reprezentanţii Spitalului Universitar au confirmat pentru Mediafax că stocurile de medicamente au ajuns în farmacia unităţii spitaliceşti, după ce 10 peroane cu afecţiuni oncologice nu au avut acces la tratament din cauza distribuţiei deficitare.

"În această dimineaţă, medicamentele lipsă au ajuns în farmacia spitalului. Într-adevăr, am avut o mică problemă pentru că distribuitorul nu a livrat tratamentele atunci când am făcut cererea din lipsă de stoc, aşa ni s-a spus. Medicamentele au fost procurate de la un alt furnizor, dar din cauza zilelor libere din perioada 1-5 iunie, tratamentul nu a ajuns la spital. Situaţia este acum remediată", a explicat Leonard Grecescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Universitar din Bucureşti.

În acest context, ministrul Sănătăţii a spus că a verificat personal stocurile de medicamente şi că la nivel naţional nu există probleme cu tratamentele oncologice.

"La nivel naţional nu sunt probleme, am verificat la oncologic şi sunt medicamente pe stocuri. Managerii de spitale şi farmaciştii trebuie să fie mai atenţi la stocuri şi să le monitorizeze îndeaproape în aşa fel încât comenzile să fie lansate la timp. În acest moment, nu avem probleme", a adăugat Florian Bodog.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici