Ministrul Sorin Cîmpeanu anunţă când va începe vaccinare profesorilor

  • Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că vaccinarea profesorilor ar putea începe săptămâna viitoare.
  • Decizia finală va fi luată luni, dar analiza făcută duminică împreună cu specialiştii a arătat că operaţiunea poate începe peste câteva zile, a precizat ministrul.
1476 afișări
Imaginea articolului Ministrul Sorin Cîmpeanu anunţă când va începe vaccinare profesorilor

Ministrul Sorin Cîmpeanu anunţă când va începe vaccinare profesorilor

Ministrul Sorin Cîmpeanu a anunţat că din analiza făcută duminică împreună cu Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţii privind Vaccinarea împotriva Covid 19, rezultă ca este posibil ca vaccinarea prioritară a personalului din sistemul de învatamant să demareze chiar de săptămâna viitoare. O decizie se va lua luni şi va fi anunţată de CNACV.

Progrămările la vaccinare vor fi făcute prin intermediul instituţiilor.

„Pentru programare, va trebui ca fiecare ISJ şi fiecare universitate să furnizeze cât mai rapid către DSP listele nominale cu personalul din învăţământ care doreşte să se vaccineze în aceste centre dedicate (grupat în funcţie de vârstă, sub şi peste 55 ani). Operaţiunea va dura cca. o săptămâna. Locaţiile centrelor locale de vaccinare prioritară a personalului din învăţământ sunt deja cunoscute (spre exemplu, pentru Bucureşti, se are în vedere organizarea a 22 de linii de vaccinare în complexul ROMEXPO)”, a explicat ministrul Cîmpeanu.

Până în prezent s-au vaccinat 42.000 angajaţi ai sistemului de învăţământ, din care 21.000 au făcut şi a doua doză. Acest număr nu-i include pe cei din învăţământul superior medical, care, deşi lucrează în sistem, au fost înregistraţi la vaccinare în categoria „personal medical”.

În acest moment, în platforma de vaccinare s-au înregistrat 128.817 angajaţi din sistemul de învăţământ, fără medicii din învăţământul superior medical.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici