Ministrul Teodorovici, pe bicicletă la acţiunea „Şi eu sunt cetăţean european! ” din Parcul Kiseleff

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a venit pe bicicletă, duminică, la un eveniment organizat de minister şi intitulat “Şi eu sunt cetăţean european! Aceasta este România mea!”, el împărţind premii elevilor care au participat la concurs.

155 afișări
Imaginea articolului Ministrul Teodorovici, pe bicicletă la acţiunea „Şi eu sunt cetăţean european! ” din Parcul Kiseleff

Ministrul Teodorovici, pe bicicletă la acţiunea „Şi eu sunt cetăţean european! ” din Parcul Kiseleff (Imagine: Radu Tuta/Arhiva Mediafax Foto)

Ministrul Fondurilor Europene s-a lăsat aşteptat de copii mai bine de 45 de minute, timp în care în foişorul din Parcul Kiseleff copiii au fost întâmpinaţi de personaje din poveşti, au primit baloane şi steguleţe cu sigla Uniunii Europene.

Pe baloanele roşii era tipărită sigla Uniunii Europene, dar şi mesajul “Instrumente structurale 2007-2013”.

Ministrul a apărut pe o bicicletă, mărtusind totuşi că a venit cu maşina, pe care a lăsat-o în faţa ministerului.

Copiii, elevi de la mai multe şcoli din Capitală, au recunoscut că nu ştiu ce înseamnă Uniunea Europeană dar că ar dori foarte mult să ajungă miniştri, pentru că aceştia sunt “foarte bogaţi”.

Întrebat cum comentează această afirmaţie a copiilor, Eugen Teodorovici a spus că este „o imagine greşit percepută”.

„Despre Uniunea Europeană ar trebui să îi învăţăm şi pe adulţi, nu numai pe copii şi este un motiv să intensificăm acest fel de acţiuni în şcoli, licee şi chiar în facultăţi pentru a cunoaşte cât mai mult ce înseamnă Uniunea Europeană, care sunt avantajele de a fi membru, şi obligaţiile noastre ca membru. Este o campanie pe care o vom lansa intensiv în toată ţara”, a spus acesta la finalul evenimentului.

Campania “Şi eu sunt cetăţean european! Aceasta este România mea!”a fost iniţiată de Ministerul Fondurilor Europene, cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe, al Centrului Infoeuropa, al Primăriei Sectorului 1, al Muzeului Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, al Muzeului Naţional de Geologie şi al Muzeului Ţăranului Român.

În cadrul evenimentului, în mai multe şcoli şi licee din Capitală au avut loc concursuri de pictură, desen, grafică şi fotografie, cu tema “Astăzi eu sunt cetăţean european! Aceasta este România mea!".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici