Mylan anunţă finalizarea livrărilor de vaccin gripal tetravalent în România

  • Mylan România (devenită parte a companiei Viatris), principalul furnizor de vaccin gripal în licitaţia naţională de vaccinare antigripală în 2020, anunţă că a livrat integral cantitatea de vaccin
  • Disponibilitatea stocurilor a fost un subiect critic în acest an
  • Cantitatea de vaccin livrată anul acesta în cadrul licitaţiei naţionale reprezintă o creştere semnificativă faţă de sezonul trecut - cu aproximativ un milion de doze mai mult faţă de 2019.
556 afișări
Imaginea articolului Mylan anunţă finalizarea livrărilor de vaccin gripal tetravalent în România

Mylan România (devenită parte a companiei Viatris), principalul furnizor de vaccin gripal în licitaţia naţională de vaccinare antigripală în 2020, anunţă că a livrat integral cantitatea de vaccin către furnizorii de servicii de sănătate publică la nivel naţional, în săptămâna 22-27 noiembrie 2020. 

Compania a livrat integral şi la termen cantitatea contractată, către furnizorii de servicii de sănătate şi pacienţi; ultima tranşă de vaccin a fost livrată săptămâna trecută (22-27 noiembrie).

În total, compania a livrat către Direcţiile de Sănătate Publică de la nivel naţional peste 2,5 milioane de doze de vaccin gripal tetravalent, conform acordului cu Ministerul Sănătăţii. De la Direcţiile de Sănătate Publică, vaccinul poate fi accesat de medicii de familie la timp pentru campania de vaccinare, conform calendarului Ministerului.

Cantitatea de vaccin livrată anul acesta în cadrul licitaţiei naţionale reprezintă o creştere semnificativă faţă de sezonul trecut - cu aproximativ un milion de doze mai mult faţă de 2019.

Disponibilitatea stocurilor a fost un subiect critic în acest an, deoarece, pe fondul pandemiei de COVID-19, compania a înregistrat o creştere a cererii pentru vaccin pentru a asigura protecţia persoanelor cu risc ridicat de complicaţii provocate de gripă.

Viatris s-a format în noiembrie 2020 prin fuziunea dintre Mylan şi Upjohn, o fostă divizie Pfizer. Portofoliul companiei cuprinde peste 1400 de molecule aprobate într-o gamă largă de arii terapeutice, ce acoperă atȃt boli netransmisibile cȃt şi contagioase.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici