Nati Meir a fost condamnat la patru ani de închisoare - VIDEO

Nati Meir a fost condamnat de instanţa Tribunalului Bucureşti la patru ani de închisoare cu executare pentru înşelarea mai multor persoane cărora le promisese locuri de muncă în Israel, judecătorii luând act că acesta este arestat preventiv deja într-un alt dosar.

185 afișări
Imaginea articolului Nati Meir a fost condamnat la patru ani de închisoare - VIDEO

Nati Meir, condamnat la patru ani de închisoare (Imagine: Mihai Barbu/Mediafax Foto)

Tribunalul Bucureşti a decis, marţi, condamnarea acestuia la trei ani de închisoare pentru înşelăciune cu un spor de pedeapsă de un an, astfel încât Nati Meir trebuie să execute patru ani de închisoare.

De asemenea, instanţa a dispus confiscarea a peste 11.000 de dolari, a 700 de euro şi a aproape 20.000 de lei de la Nati Meir, dar şi plata către ANAF a peste 30.000 de lei în solidar cu firma SC Orwalsam Trading SRL. De asemenea, acesta trebuie să plătească 70.000 de lei cheltuieli judiciare către stat.

Instanţa a admis cererile a 71 de persoane înşelate de Nati Meir cu sume mici de la câteva sute de lei până la câteva mii de dolari sau euro în valoare totală de 40.000 de dolari, 44.000 de lei şi 5.400 de euro.

Sentinţa poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel Bucureşti.

Video Stirileprotv.ro

INFORMAŢII SUPLIMENTARE

În acest dosar, Nati Meir a fost trimis în judecată în 11 decembrie 2006, fiind acuzat de evaziune fiscală, fals intelectual şi înşelăciune în legătură cu încheierea unor contracte de muncă pentru Israel.

Instanţa supremă a început procedurile în acest caz, însă după ce Meir şi-a piedut calitatea de deputat, competenţa de soluţionare a procesului a revenit Tribunalului Capitalei.

Potrivit anchetatorilor, în calitate de asociat unic la firma Orwalsam Trading, în perioada 2000 - 2002, Meir s-a sustras de la plata taxelor şi impozitelor, diminuând cu bună ştiinţă veniturile societăţii cu 21 de miliarde de lei vechi (600.000 de euro).

Totodată, în perioada 2000-2005 Nati Meir ar fi indus în eroare, cu ocazia încheierii şi executării contractelor de mediere a forţei de muncă, un număr de 129 de persoane, cărora le-a produs un prejudiciu de 390.539 de lei (110.000 de euro), încheind contracte de plasare a forţei de muncă în calitate de "agent de ocupare", prin intermediul firmei Orwalsam Trading cu societăţi angajatoare din Israel, specializate în principal în domeniul construcţiilor civile.

Într-un alt dosar, Nati Meir a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv fiind acuzat de înşelăciune. El este acuzat de înşelarea a opt persoane în timpul precampaniei pentru alegeri, după ce a fost prins încercând să ofere bancnote specimen în schimbul unor servicii.

Nati Meir este arestat preventiv din 20 octombrie 2009.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici