Nicuşor Dan, noul primar al Capitalei, despre problema căldurii peste iarnă şi când vor începe tăierile de personal la PMB

  • Noul primar al Capitalei, Nicuşor Dan, spune că nu a promis că bucureştenii vor avea instant apă caldă.
  • Până în februarie, noul primar se aşteaptă la 10-15 avarii zilnice la care se va interveni, iar după aceea începe înlocuirea reţelei, care va dura 6-7 ani.
  • Nicuşor Dan estimează că Primăria Municipiului Bucureşti şi primăriile de sector au în total undeva la 70.000 de angajaţi.
  • Noul primar a vorbit de desfiinţarea companiilor municipale, însă soarta angajaţilor va fi stabilită abia după un audit.
509 afișări
Imaginea articolului Nicuşor Dan, noul primar al Capitalei, despre problema căldurii peste iarnă şi când vor începe tăierile de personal la PMB

Nicuşor Dan despre termoficare: Până în februarie, management de avarii. După, înlocuim reţeaua

Întrebat la Digi24 despre căldură şi furnizarea apei calde în Capitală, Nicuşor Dan a spus că sunt două faze: până în februarie şi după februarie.

„Până în februarie trebuie să fim suficient de rapizi astfel încât să reuşim să reparăm sutele de avarii care vor apărea în această perioadă. Mă aştept undeva la 10 - 15 avarii pe zi. Am avut azi o întâlnire cu conducerea Termoenergetica, cu fosta conducere, mi-au spus că au materialele, echipe şi echipamente. O să vedem în aceste zile la faţa locului cum se lucrează”, a declarat primarul.

Primul lucru pe care îl va rezolva, a spus Nicuşor Dan, este problema telefoanelor la care „nu răspunde nimeni”, iar bucureştenii nu reuşesc să obţină informaţii despre intervenţii.

„Nu am spus că vor avea instant apă caldă. Va fi un management de avarie plus o comunicare foarte bună cu bucureştenii. Din februarie urmează chestiunea de fond, înlocuirea reţelei”, a adăugat Nicuşor Dan.

Întrebat cât va dura această etapă, Nicuşor Dan a spus că 6 - 7 ani, însă specialiştii au identificat zonele cele mai problematice şi lucrările vor începe acolo: „O să lucrăm în trei schimburi, în weekenduri acolo unde va fi afectat traficul. O să vedeţi că o să avem echipe care o să lucreze zi şi noapte pentru ca disconfortul să fie redus”.

Răspunzând la o altă întrebare, Dan a spus că trebuie înlocuiţi circa 1.000 de kilometri de conductă, ceea ce costă „undeva la 1 miliard şi jumătate de euro”, din care municipalitatea are o treime.

 

Nicuşor Dan: PMB şi primăriile de sector au 70.000 de angajaţi

Nicuşor Dan estimează că Primăria Municipiului Bucureşti şi primăriile de sector au în total undeva la 70.000 de angajaţi. Noul primar a vorbit de desfiinţarea companiilor municipale, însă soarta angajaţilor va fi stabilită abia după un audit.

Întrebat la Digi24 dacă ştie câţi angajaţi are în acest moment, Nicuşor Dan a spus că undeva la 35.000.

Răzpunzând unei alte întrebări referitoare la reducerile de personal pe care le fac alte autorităţi, precum cele din Bihor sau Caraş-Severin, Nicuşor Dan a spus că vor fi desfiinţate companiile municipale care sunt „nişte trucuri juridice pentru a scăpa de parcursul de licitaţii”, mai puţin STB şi Termoenergetica.

„Nu pot să vă dau procentul în momentul, acesta însă vom face un audit financiar şi de resurse umane în fiecare din aceste instituţii şi o să luăm decizia. Deosebirea faţă de cazurile pe care le-aţi menţionat vine din faptul că noi în momentul de faţă în Bucureşti avem trei mari urgenţe cu care trebuie să încep”.

Întrebare dacă totuşi 35.000 nu sunt foarte mulţi angajaţi, în condiţiile în care bugetul este aproape falimentar şi în care există alte şase administraţii cu structuri similare (primăriile de sector - n.r.), Nicuşor Dan a afirmat că cel mai probabil numărul total de angajaţi este de 70.000.

„Când facem auditul vom vedea ce e în plus”, a afirmat primarul.

Întrebat despre bugetul de salarii pe an, Dan a răspuns că salariile din primărie plus instituţiile din subordine ajung la 60 de milioane de lei pe lună, ceea ce înseamnă 700 de milioane de lei pe an, adică 17-18 % din bugetul total.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici