Noile spitale de urgenţă vor avea între 700 şi 900 de paturi şi vor costa între 200 şi 300 milioane euro

Spitalele de urgenţă regionale care vor fi construite în parteneriat public - privat vor avea între 700 şi 900 de paturi, costurile pentru realizarea unei singure unităţi sanitare de această dimensiune oscilând între 200 şi 300 milioane de euro, a declarat, joi, ministrul Sănătăţii, Cseke Attila.

127 afișări
Imaginea articolului Noile spitale de urgenţă vor avea între 700 şi 900 de paturi şi vor costa între 200 şi 300 milioane euro

Noile spitale de urgenţă vor avea între 700 şi 900 de paturi şi vor costa între 200 şi 300 milioane euro (Imagine: Shutterstock)

Ministrul Sănătăţii a precizat că a primit multe solicitări din partea unor parteneri privaţi care vor să construiască spitale în România.

În Capitală, spitalul regional de urgenţă va fi construit pe platforma Fundeni, în zona situată lângă biserica unităţii sanitare. Spitalul care va fi construit la Fundeni va costa peste 200 de milioane de euro şi va avea o suprafaţă de 110.986 de metri pătraţi.

Autorităţile estimează că după 2-3 ani investiţia va intra pe profit, iar după alţi cinci ani de funcţionare, banii investiţi vor putea fi recuperaţi.

Companiile interesate de o astfel de colaborare cu statul trebuie să aibă o cifră de afaceri de cel puţin cinci milioane de euro şi un profit de 500.000 de euro pe an.

Noile spitale regionale de urgenţă vor fi gândite ca centre universitare care să asigure condiţii de asistenţă medicală de urgenţă unitară, în special pentru cazurile complicate.

Cseke Attila a susţinut că în noile unităţi sanitare vor putea fi aduşi mulţi dintre medicii unităţilor sanitare care au fost comasate.

Ministrul Sănătăţii a declarat miercuri, pentru MEDIAFAX, că ministerul vrea să construiască în parteneriat public-privat o reţea de şase spitale regionale de urgenţă, în Cluj, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş, Timişoara şi Bucureşti, în valoare de aproximativ 1,5 miliarde de euro, atât finanţarea, cât şi managementul urmând să fie private.

"Va fi unul dintre cele mai importante proiecte de investiţii în infrastructură spitalicească din ultimii 30 de ani care are şanse reale de realizare, deoarece finanţarea nu va avea legătură cu bugetul statului, iar managementul va fi privat. Avem ca prioritate construcţia spitalelor regionale din Cluj şi Iaşi. În aceste două centre cu tradiţie în medicină există cele mai mari probleme în ceea ce priveşte infrastructura spitalicească", a spus Cseke Attila.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici