Nouă acuzaţie de şantaj pentru Diaconescu; Ghezea, fost director la Atac, învinuit în dosarul OTV

Fostul director al publicaţiei Atac la persoană Mihai Ghezea este pus sub învinuire în dosarul OTV, iar patronul postului, Dan Diaconescu, este acuzat de o nouă infracţiune de şantaj, au declarat miercuri pentru MEDIAFAX surse judiciare.

139 afișări
Imaginea articolului Nouă acuzaţie de şantaj pentru Diaconescu; Ghezea, fost director la Atac, învinuit în dosarul OTV

Nouă acuzaţie de şantaj pentru Diaconescu; Ghezea, fost director la Atac, învinuit în dosarul OTV (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Anchetatorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) efectuează o percheziţie, miercuri, la sediul OTV din Bulevardul Preciziei, măsura fiind dispusă în dosarul privindu-i pe realizatorii Dan Diaconescu şi Doru Pârv, acuzaţi de şantaj.

Tot miercuri, procurorii anticorupţie l-au audiat pe omul de afaceri Petru Paul Ţârdea, care în 2005 l-a denunţat pe Dan Diaconescu în legătură cu fapte similare celor pentru care s-a început urmărirea penală faţă de cei doi realizatori TV în cazul primarului comunei Zărand, Ion Moţ, respectiv şantaj.

În acelaşi dosar, respectiv cel constituit în urma denunţului lui Ţârdea, era vizat şi Mihai Ghezea, directorul general de atunci al publicaţiei Atac la persoană. Ghezea şi-a întrerupt cooperarea cu Atac la persoană în octombrie 2009, când şi-a cesionat şi acţiunile deţinute la compania care edita publicaţia.

În 2007, DNA şi-a declinat competenţa către Parchetul Judecătoriei sectorului 4 Bucureşti, unde cazul a fost închis.

Recent, procurorul Gheorghe Bocşan de la DNA a solicitat Parchetului Judecătoriei sectorului 4 Bucureşti acel dosar în vederea reanalizării lui, iar în urma procedurilor interne cazul a parvenit Secţiei I a Direcţiei, condusă de Lucian Papici.

Astfel, Dan Diaconescu a fost pus sub acuzare pentru o altă faptă de şantaj, fiind învinuit şi Mihai Ghezea.

În 23 iunie, realizatorii OTV Dan Diaconescu şi Doru Pârv au fost arestaţi pentru şantaj.

În 25 iunie, Tribunalul Bucureşti, judecând contestaţia celor doi realizatori TV, a decis punerea în libertate a lui Dan Diaconescu, dar menţinerea în arest preventiv a lui Doru Pârv.

Lui Dan Diaconescu i s-au impus o serie de interdicţii, inclusiv de a vorbi pe postul de televiziune despre caz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici