Noul ambasador britanic, Paul Brummell: Românii sunt bineveniţi în Marea Britanie! Vorbim de un parteneriat între prieteni

Noul ambasador al Marii Britanii la Bucureşti, Paul Brummell, a declarat, marţi, într-o conferinţă de prezentare a priorităţilor mandatului său, că românii sunt bineveniţi în Marea Britanie, marea majoritate a românilor care ajung acolo fiind angajaţi apreciaţi, care respectă legea şi plătesc taxe.

347 afișări
Imaginea articolului Noul ambasador britanic, Paul Brummell: Românii sunt bineveniţi în Marea Britanie! Vorbim de un parteneriat între prieteni

Paul Brummell (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

"Aşa cum consemnează Tratatul de la Lisabona, românii sunt liberi să muncească, să circule şi să studieze oriunde în UE, iar românii sunt bineveniţi în Marea Britanie! De la miile de tineri care au ales să studieze la universităţi din Regatul Unit la personalul medical românesc care deserveşte NHS, sistemul nostru public de sănătate, vorbim de un parteneriat între prieteni", a declarat diplomatul britanic.

El a adăugat că există şi o minoritate de români în Regatul Unit care are legături cu criminalitatea şi din acest motiv cooperarea existentă între poliţia britanică şi cea română este foarte importantă.

Paul Brummell a subiliniat că România nu are o imagine foarte bună în presa britanică şi va colabora cu ambasadorul României la Londra, Ion Jinga, în vederea îmbunătăţirii acestei imagini. "Pentru rezolvarea acestei probleme, cel mai bun ambasador pentru România trebuie să fie românii care lucrează în Marea Britanie", a spus Brummell, care a adăugat că imigraţia este un subiect important pentru publicul britanic şi probabil va fi o temă de campanie şi în alegerile legislative de anul viitor din Marea Britanie.

Noul ambasador al Marii Britanii la Bucureşti a amintit că a vizitat România încă din anii '80, când era doar elev, pentru ca apoi să mai viziteze de două ori ţara noastră, la intervale de câte zece ani, în calitate de diplomat.

Paul Brummell a susţinut întreaga conferinţă de prezentare în limba română, pe care a studiat-o în ultimele luni la Iaşi.

Brummell are un mandat de patru ani în România, până în 2018, el fiind anterior ambasador al Marii Britanii în Turkmenistan şi Kazahstan, precum şi Înalt Reprezentant al Majestăţii Sale, Regina Elisabeta a II-a, în Barbados.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici