Numărul accidentelor rutiere soldate cu decese s-a redus, acţiunea "Alege viaţa! " a avut rezultate

Poliţiştii rutieri au desfăşurat, vineri, o acţiune la nivel naţional pentru combaterea vitezei excesive şi a altor abateri grave care pun în pericol siguranţa circulaţiei, rezultatele acesteia arătând o scădere a numărului accidentelor rutiere grave soldate cu persoane decedate.

28 afișări
Imaginea articolului Numărul accidentelor rutiere soldate cu decese s-a redus, acţiunea "Alege viaţa! " a avut rezultate

Numărul accidentelor rutiere soldate cu decese s-a redus, acţiunea "Alege viaţa! " a avut rezultate (Imagine: Laszlo Mihaly/Mediafax Foto)

Acţiunea de vineri, defăşurată sub deviza "Alege viaţa!" s-a derulat între orele 10.00 şi 20.00, informează, sâmbătă, Poliţia Română.

În intervalul orar respectiv s-au produs şapte accidente rutiere, soldate cu rănirea a şapte persoane, fără ca vreuna să decedeze.

Comparativ cu data de 9 aprilie 2009 - când au fost 21 de accidente grave, în urma cărora patru persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 19 au fost grav rănite - situaţia de vineri arată că scopul acţiunii poliţiştilor rutieri a fost îndeplinit, potrivit sursei citate.

La acţiunea de vineri au participat 3.400 de poliţişti care au supravegheat traficul rutier cu 900 de aparate radar şi cu un elicopter al Inspectoratului General al Aviaţiei din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor.

În urma abaterilor constatate, unui număr de 654 de şoferi li s-a suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Au fost, aşadar, constatate 47 de situaţii în care cei de la volan se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice, 133 de cazuri de neacordare a priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor, 75 de cazuri de nerespectare a semnificaţiei culorii roşii a semaforului, 246 de depăşiri neregulamentare şi 153 de cazuri de depăşire cu mai mult de 50 kilometri pe oră a limitei maxime de viteză admise pe sectorul de drum respectiv.

De asemeneaau fost constatat 103 infracţiuni (84 care au vizat conducerea unor autovehicule neînmatriculate, conducerea unor autovehicule de către persoane având o îmbibaţie alcoolică peste limita legală sau chiar fără permis de conducere şi 19 de furturi şi contrabandă).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici