O elevă din Vaslui, proaspătă mămică, s-a clasat, "printre scâncete şi scutece", pe locul trei la bac. Visul ei este să devină arheolog - FOTO

O elevă din Vaslui, care a devenit mamă în decembrie 2015, a obţinut la examenul de bacalaureat media 9.96, reuşind astfel să se claseze pe locul trei pe judeţ, după cele două eleve care au obţinut media 10.

10664 afișări
Imaginea articolului O elevă din Vaslui, proaspătă mămică, s-a clasat, "printre scâncete şi scutece", pe locul trei la bac. Visul ei este să devină arheolog - FOTO

O elevă din Vaslui, proaspătă mămică, s-a clasat, "printre scâncete şi scutece", pe locul trei la bac. Visul ei este să devină arheolog - FOTO

Maria Elisa Pălimaru este din mediul rural, toţi anii de liceu a făcut naveta, iar din decembrie a devenit mama unei fetiţe.

Tânăra nu a renunţat la studii, ci, sprijinită de familie, de colegi şi de profesori, s-a ambiţionat şi a absolvit clasa a 12-a printre premianţi, iar la examenul de maturitate a obţinut rezultate de excepţie.

Tânăra mămică a absolvit ştiinţe sociale, la Liceul ”Mihail Kogălniceanu” din Vaslui. La examenul de bacalaureat a primit notele 9.90 la Limba Română, 10 la Istorie şi 10 la Geografie. Cu media 9.96, Maria Elisa Pălimaru s-a clasat a doua pe liceu şi a treia la nivelul judeţului.

"Eleva a născut în decembrie, dar a continuat să vină la şcoală. Nu a lipsit deloc, a terminat premiantă şi a luat şi bacalaureatul cu notă mare. A fost ajutată şi de colegii de clasă, nu au marginalizat-o, din contră, au ajutat-o. Schimbările din viaţă nu au dărâmat-o, a reuşit să se mobilizeze şi a învins. O felicit şi îi doresc succes”, a declarat profesor Cătălin Ignat, directorul Liceului "Mihail Kogălniceanu" din Vaslui.

Maria are grijă şi de fetiţa ei, fiind sprijinită de tatăl micuţei, un adolescent de vârsta ei, dar şi de bunici.

Visul ei este să devină arheolog.

“Vreau să urmez Facultatea de Istorie din cadrul Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi şi să devin arheolog. Voi face primul an la distanţă, deoarece este încă mică fetiţa, are abia şapte luni. Din anul II aş vrea să mă transfer la zi”, a declarat Maria-Elisa Pălimaru.

În judeţul Vaslui procentul de promovabilitate la bacalaureat a fost de 69,64, fiind înregistrate două medii de 10.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici