Video O grupare din Brăila care racola şi obliga tinere să se prostitueze în ţări europene, destructurată

Au fost puse în aplicare 110 mandate de aducere, miercuri, iar procurorii DIICOT au luat măsuri asigurătorii pe imobile, bani, autovehicule, bărci, conturi şi alte bunuri de valoare, după percheziţii la o grupare care racola tinere pentru prostituţie în ţări europene.

3271 afișări

Procurorii DIICOT BT Brăila, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Galaţi - SCCO Brăila au efectuat, miercuri, 34 percheziţii domiciliare, în municipiul Brăila, în judeţele Galaţi şi Dâmboviţa şi în localitatea Karlsruhe, din Germania, într-o cauză care vizeaază destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane, proxenetism si spălare de bani. Gruparea era coordonată de un nucleu constituit pe raza municipiului Brăila, însă faptele se consumau în state ale Uniunii Europene.

„Există suspiciunea rezonabilă că în primăvara anului 2012 un suspect, în calitate de lider (acţionând însă sub protecţia naşului său), împreună cu alţi 4 suspecţi, a constituit un grup infracţional organizat, specializat în obţinerea de foloase patrimoniale din exploatarea sexuală (uneori cu acordul tinerelor, ori prin constrângerea sau inducerea în eroare a acestora) a mai multor tinere pe teritoriile mai multor state europene (Austria, Elveţia, Germania, Belgia, Italia, Spania). La acest grup infracţional organizat au aderat în cursul anului 2013 şi alte persoane. S-a reţinut că membrii grupului au urmărit racolarea, transportul, cazarea şi exploatarea unor victime într-un interval cât mai mic de timp, fapt care le-a asigurat rapid obţinerea unor importante venituri materiale”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

Potrivit procurorilor, supuse şa presiuni, ameninţări şi şantaj, tinerele racolate cedau şi „acceptau” practicarea prostituţiei, iar banii obţinuţi din această activitate erau folosiţi în cea mai mare parte de traficanţi.

În urma probelor administrate, procurorii DIICOT au stabilit că liderul grupului coordona activităţile externe de trafic de persoane/proxenetism, asigurând protecţia membrilor grupului, dându-le informaţii referitoare la locurile în care pot fi obţinute sume importante de bani şi la modul în care trebuia să le determine pe tinere să se prostitueze. Acesta primea în mod direct sau prin intermediul altor persoane o parte din banii obţinuţi de persoanele pe care le coordona sau cărora le asigura protecţia.

Procurorii mai arată că tinerele racolate şi exploatate sexual proveneau, cu precădere, din medii sociale sărace, din familii dezorganizate, fără venituri importante.

DIICOT arată că în urma percheziţiilor domiciliare vor fi puse în aplicare 110 mandate de aducere şi vor fi luate măsuri asigurătorii asupra unor imobile, sume de bani, autovehicule, mijloace de transport pe apă, conturi şi alte bunuri de valoare.

Acţiunea s-a efectuat cu sprijinul structurilor de combatere a criminalităţii organizate din Galaţi, Bucureşti, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău şi Dâmboviţa, poliţiştii de investigaţii criminale ai I.P.J. Brăila, luptători S.A.S. şi jandarmi.

Suportul tehnic a fost asigurat de către Direcţia de Operaţiuni Speciale.

Citeşte şi: Şerban Nicolae 2

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici