O persoană rănită grav şi mai multe apartamente avariate, într-o explozie într-un bloc din Constanţa

O persoană a fost rănită grav, iar mai multe apartamente au fost avariate, în noaptea de duminică spre luni, în urma unei explozii puternice urmate de un incendiu care s-a petrecut într-un bloc din municipiul Constanţa, în urma acumulărilor de gaze de la o butelie dintr-o locuinţă din imobil.

13 afișări
Imaginea articolului O persoană rănită grav şi mai multe apartamente avariate, într-o explozie într-un bloc din Constanţa

O persoană rănită grav şi mai multe apartamente avariate, într-o explozie într-un bloc din Constanţa (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Explozia s-a produs în jurul orei 22.30, într-un apartament de la primul etaj al unui bloc de pe strada Soveja din Constanţa, la faţa locului fiind trimise două autospeciale, trei ambulanţe şi un echipaj de descarcerare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Deflagraţia, extrem de puternică, a fost urmată de un incendiu, iar proprietarul apartamentului a fost grav rănit. De asemenea, apartamentul în care s-a petrecut explozia a fost distrus. Totodată, au fost distruse uşile apartamentelor din întreg imobilul, alte câteva apartamente au suferit şi alte avarii, iar geamurile mai multor maşini parcate în faţa blocului au fost sparte.

Proprietarul apartamentului a fost grav rănit, având arsuri pe aproximativ 40 la sută din suprafaţa corpului, şi a fost dus la Spitalul Judeţean Consţanţa. La unitatea medicală au mai ajuns doi locatari ai blocului, care au suferit atacuri de panică.

Pompierii cred că deflagraţia s-a petrecut în condiţiile în care în apartament erau acumulate gaze de la o butelie defectă, iar proprietarul şi-a aprins o ţigară.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea spun că structura de rezistenţă a blocului nu a fost afectată în urma deflagraţiei.

Intervenţia pompierilor pentru stingerea incendiului a durat aproximativ trei ore.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici