O ţeavă de gaze s-a spart în Drumul Taberei. Distrigaz: Avaria este minoră, 200 de clienţi sunt afectaţi

O ţeavă de gaze s-a spart în Drumul Taberei, în zona lucrărilor la metrou de la staţia Răzoare, traficul fiind închisă pe acest bulevard, între strada locotenent Găină şi Bulevardul Vasile Milea, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere a Capitalei, Ioana Stancu.

1070 afișări
Imaginea articolului O ţeavă de gaze s-a spart în Drumul Taberei. Distrigaz: Avaria este minoră, 200 de clienţi sunt afectaţi

O ţeavă de gaze s-a spart în Drumul Taberei (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Muncitorii care lucrează la metroul din Drumul Taberei au anunţat o scurgere de gaze de la o conductă, astfel că zona a fost izolată şi circulaţia rutieră închisă pe tronsonul unde s-a produs incidentul.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti, Daniel Vasile, a declarat pentru MEDIAFAX că pompierii au fost sesizaţi în jurul orei 12.15 şi a fost trimis un echipaj de intervenţie cu o autospecială.

Daniel Vasile a precizat că atunci când s-a produs incidentul, în acea zonă se efectuau lucrări.

În 14 septembrie a izbucnit un incendiu în Drumul Taberei, zona staţiei Romancierilor, după ce o conductă de gaze a fost avariată în zona în care se executau lucrări la metrou. Incendiul a fost stins în jurul orei 21.00, zona fiind izolată şi pusă atunci sub supraveghere.

Responsabilul tehnic de lucrările la metroul din Drumul Taberei afirmă că avaria care a dus la izbucnirea unui incendiu s-a produs după ce un utilaj a dislocat racordul unei conducte de gaze, lucrările fiind executate de firma Verta-Tel, care avea toate avizele necesare.

Ioan Ursu, responsabilul tehnic de execuţia lucrărilor la metroul din Drumul Taberei, declara atunci pentru MEDIAFAX că a fost vorba despre o eroare a mecanicului care executa lucrări la faţa locului cu un utilaj şi care a dislocat un racord la o conductă de gaze.

Ursu a precizat că în zonă lucrau angajaţi ai companiei Verta-Tel, specializată în lucrări în vecinătatea reţelelor de utilităţi, inclusiv a celei de gaze. El a mai declarat că "nu se face nicio lucrare" fără avizul din partea Distrigaz şi că cei care executau lucrările au procedat corect după ce au constatat avaria, anunţând imediat Distrigaz şi serviciile de intervenţie.

Conform lui Ursu, aceeaşi firmă, Verta-Tel, va suporta cheltuielile pentru repararea conductei.

Întrebat dacă se aşteaptă la o solicitare de despăgubiri de la Distrigaz, Ioan Ursu a declarat că "paguba nu este foarte mare", ci "deranjul" pentru cei care locuiesc în zonă şi nu mai sunt conectaţi la gaze. "Ne pare rău pentru acei oameni, îmi imaginez că sunt mai multe familii", a declarat Ursu.

Într-un comunicat remis MEDIAFAX, Distrigaz Sud Reţele preciza că dispeceratul său a fost sesizat în 14 septembrie la orele 18.30, privind existenţa unui incendiu în zona Drumul Taberei nr 65, din Sectorul 6, unde compania se ocupă de alimentarea cu gaz.

"Echipele noastre de intervenţie s-au deplasat imediat la faţa locului şi au luat primele măsuri de siguranţă, izolând perimetrul şi sistând alimentarea cu gaze naturale în zonă. Reprezentanţii companiei au constatat o agresiune asupra unei conducte de gaz în timpul efectuării lucrărilor la linia de metrou Drumul Taberei - Pantelimon de către firma executantă, Astaldi", se spune în comunicat, menţionându-se că angajatii companiei Distrigaz Sud Reţele nu executau lucrări în zona respectivă la momentul producerii incidentului.

Distrigaz mai informa că în urma sistării alimentării cu gaze naturale în zona respectivă au fost afectaţi aproximativ 1.200 de clienţi casnici şi non-casnici.

Distrigaz: Avaria la conducta de gaze din Drumul Taberei este minoră, 200 de clienţi sunt afectaţi

Reprezentanţii Distrigaz Sud Reţele, care alimentează zona Drumul Taberei, unde o ţeavă de gaze s-a spart marţi, în timpul lucrărilor la metrou, au declarat pentru MEDIAFAX că este o avarie minoră, fiind afectaţi 200 de abonaţi, care vor fi reconectaţi la gaze cel mai probabil în orele următoare.

Echipele noastre se află acolo. De data aceasta nu este atât de gravă defecţiunea", a spus Amalia Anghel, responsabil comunicare la GDF Suez, făcând referire la incidentul din 14 septembrie, când un muncitor care lucra la metrou în Drumul Taberei a avariat o conductă de gaze, provocând un incendiu.

Ea a precizat că sunt afectaţi de oprirea alimentării cu gaze în zonă, măsura obişnuită care se dispune în astfel de situaţii, aproximativ 200 de abonaţi, dar se estimează că defecţiunea va fi remediată şi vor fi reconectate la gaze locuinţele respective în cursul zilei de marţi.

Anghel a mai precizat că incidentul de marţi a fost provocat în timpul lucrărilor efectuate de aceeaşi firmă de construcţii, Astaldi, care se ocupă de lucrările la metrou în Drumul Taberei, în ciuda întâlnirilor dintre reprezentanţii Distrigaz şi cei ai constructorului, după incidentul din 14 septembrie, şi a faptului că au la dispoziţie planurile reţelei conductelor de gaze.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici