Olanda: Suprasolicitat, oraşul Amsterdam acţionează contra turismului de masă

  • Amsterdam este o destinaţie turistică mult iubită - prea mult chiar, în ochii administraţiei oraşului olandez, care a introdus o cotă de 20 de milioane de înnoptări pe an.
  • Potrivit decretului, autorităţile intenţionează să reducă înnoptările cu cel puţin 10%, pentru a reduce efectele turismului de masă.
  • O iniţiativă populară susţinută de aproximativ 30.000 de persoane ceruse o cotă care să reducă numărul înnoptărilor la maximum 12 milioane pe an.
2431 afișări
Imaginea articolului Olanda: Suprasolicitat, oraşul Amsterdam acţionează contra turismului de masă

Olanda: Suprasolicitat, Amsterdam a declarat război turismului de masă

În 2019, aproape 22 de milioane de turişti au rămas peste noapte în Amsterdam, un oraş cu aproximativ 800.000 de oameni. Totuşi, ca şi în alte părţi ale lumii, nivelul turismului a scăzut de la începutul pandemiei de coronavirus.

Potrivit noului decret, administraţia oraşului va trebui să dezvăluie numărul de înnoptări o dată pe an. Odată ce limita este atinsă, autorităţile trebuie să intervină cu măsuri precum creşterea taxei turistice şi restricţii privind închirierea de camere private prin Airbnb, de exemplu.

Cu toate acestea, aceste măsuri nu sunt noi. Amsterdamul a înăsprit deja drastic regulile pentru companiile de închirieri de vacanţă precum Airbnb, a limitat numărul de paturi din hoteluri şi a restricţionat tururile oraşului în centrul său istoric.

Relocarea unor părţi mari din faimosul cartier roşu al oraşului la margine şi interzicerea vânzării de droguri uşoare către turişti în cafenele sunt, de asemenea, luate în discuţie.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
amsterdam,
olanda

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici