Olguţa Vasilescu explică cum vor creşte salariile profesorilor de la 1 ianuarie/ Ce lefuri vor avea angajaţii din cadrul ministerelor

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a anunţat, duminică seară, cum vor creşte salariile profesorilor de la 1 ianuarie 2019. Ministrul a prezentant mai multe grafice, iar cea mai mare creştere o vor avea profesorii universitari, de peste 600 de lei.

10224 afișări
Imaginea articolului Olguţa Vasilescu explică cum vor creşte salariile profesorilor de la 1 ianuarie/ Ce lefuri vor avea angajaţii din cadrul ministerelor

Olguţa Vasilescu explică cum vor creşte salariile profesorilor de la 1 ianuarie

„Medicii şi asistentele nu vor avea niciun fel de creştere de la 1 ianuarie, pentru că au urcat direct pe grila din 2022. Creşteri vor fi la celelalte categorii din Sănătate”, a anunţat, duminică seară, Olguţa Vasilescu, la Antena3.

Potrivit graficelor prezentate de ministrul Muncii, salariile profesorilor vor creşte astfel:

Profesor cu 25 de ani vechime va avea o creştere de 327 de lei şi va ajunge la 5.376. Profesorii cu studii superioare de lungă durată vor avea o creştere de 343 de lei şi vor ajunge la 4.477, iar profesorii debutanţi vor avea o creştere de peste 1.400 de lei. Profesorii unievrsitari vor avea un plus de 693 de lei şi vor câştiga 9.289 de lei.

În ceea ce priveşte asistenţii universitari, aceştia vor beneficia de o creştere de 141 de lei, până la peste 3.700 de lei.

Potrivit ministrului, „multe dintre aceste salarii vor continua să crească până în 2022”.

Vasilescu: Un consilier grad superior din Ministerul Muncii, creştere de 650 de lei de la 1 ianuarie

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a anunţat duminică seară că un consilier grad superior din cadrul Ministerului Muncii va avea o creştere salarială de 650 de lei, de la 1 ianuarie 2019. Concedierile nu sunt excluse.

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a explicat, duminică seară, cum vor creşte salariile în cadrul ministerelor, de la 1 ianuarie 2019, dând exemplul Ministerului Muncii. Potrivit graficelor prezentate de ministru, creşterile vor fi astfel:

Consilier grad superior, creştere de 650 de lei până la peste 6.300 de lei.

La consilieri debutanţi creşterile vor fi de 1.652 de lei.

Un referent va avea o creştere de 1.400 de lei, până la peste 3.700 de lei, iar un referent debutant va încasa 3.474 de lei de la 1 ianuarie 2019. Ministrul nu exclude concedierile în cadrul Ministerului Muncii.

„Sunt posibile concedieri la Ministerului Muncii, am început o reorganizare, dispar jumătate din funcţiile de conducere judeţene (...) O mare parte din personalul de care nu mai avem nevoie va fi mutat la casa de pensii”, a declarat Olguţa Vasilescu la Antena 3.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici