Oprescu: 1.579 de drumuri au fost făcute pentru transportarea zăpezii strânse de pe străzi

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat că marţi noapte au fost 250 de utilaje de deszăpezire pe străzi şi s-au făcut 1.579 de drumuri pentru transportarea zăpezii strânse, miercuri dimineaţă circulaţia rutieră şi cea a mijloacelor de transport în comun desfăşurându-se normal.

511 afișări
Imaginea articolului Oprescu: 1.579 de drumuri au fost făcute pentru transportarea zăpezii strânse de pe străzi

Oprescu: 1.579 de drumuri au fost făcute pentru transportarea zăpezii strânse de pe străzi (Imagine: Diana Zaharia/ Mediafax Foto)

"La ora 5.30 se aflau în teren 250 de utilaje de deszăpezire şi 425 de operatori, dintre care aproape 100 de oameni voluntari. S-a acţionat prin pluguire, acolo unde este cazul, şi s-a cărat zăpada de pe arterele mari dar şi de pe străduţe secundare. Intrările în Bucureşti funcţioneză în toate punct cardinale", a spus Sorin Oprescu, miercuri dimineaţă, la punctul Infotrafic al Primăriei Capitalei.

Potrivit edilului Capitalei, pentru transportarea zăpezii strânse de pe străzi au fost făcute 1.579 de drumuri.

Sorin Oprescu a mai spus că operatorii de deszăpezire au făcut o pauză în jurul orei 05.30, iar începând cu ora 06.00, după ce au efectuat schimbul de tură, aceştia sunt din nou în teren.

Sorin Oprescu a adăugat că de la începutul ninsorii până în prezent au fost împrăştiate 12.458 de tone de material antiderapant. "Există în stoc aceeaşi cantitate pentru următoarele zile, sperăm să nu fie nevoie", a precizat primarul general.

Edilul Capitalei a mulţumit bucureştenilor care şi-au curăţat zăpada din faţa imobilelor, dar şi celor care au înţeles să nu blocheze străzile secundare prin parcarea maşinilor.

"Nu le mulţumesc celor care-şi lasă maşinile în stradă, împiedicând utilajele de deszăpezire să intre pe străduţele mici. Este adevărat că de la 200 de cazuri, în urmă cu 48 de ore, când şi-au lăsat maşina în stradă, am ajuns la 80-90 şi asta înseamnă că bunul simţ creşte. Pentru că, în final, nu facem altceva decât să ne încurcăm unii pe alţii", a mai spus Sorin Oprescu.

Primarul a arătat că în ultimele două zile au fost date aproximativ 300 de avertismente agenţilor economici şi persoanelor fizice prin care aceştia au fost somaţi să îndepărteze zăpada de pe trotuare, precum şi amenzi în valoare de 105.000 lei.

În ceea ce priveşte închiderea şcolilor, Oprescu a spus că Inspectoratul Şcolar decide programul de funcţionare, în Capitală fiind deblocate intrările în şcoli şi grădiniţe, dar şi cele de la spitale şi staţiile de ambulanţă.

Primarul a precizat că în adăposturile municipalităţii sunt 562 de persoane, bucătăriile mobile fiind pregătie să iasă în teren şi în cursul zilei de miercuri.

Bucureştiul şi 14 judeţe, respectiv Ilfov, Giurgiu, Prahova, Teleorman, Călăraşi, Ialomiţa, Constanţa, Tulcea, Brăila, Buzău, Vrancea, Galaţi şi jumătatea de sud a judeţelor Argeş şi Dâmboviţa, sunt miercuri, până la ora 23.00, sub avertizare cod portocaliu de viscol.

Potrivit avertizării, viscolul va fi puternic în cea mai mare parte a Munteniei, sudul Moldovei şi în Dobrogea, unde ninsorile vor fi abundente şi viteza vântului la rafală va depăşi temporar 60 - 70 de kilometri pe oră. În judeţele Buzău, Brăila, Ialomiţa Călăraşi, Vrancea, Galaţi, Constanţa şi Tulcea, vântul va avea la rafală peste 70 - 80 de kilometri pe oră. Zăpada va fi troienită, iar vizibilitatea se va reduce sub 50 de metri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici