Oprescu: Deşi la alt nivel, problemele New York-ului sunt asemănătoare cu ale noastre

Primarul general Sorin Oprescu, aflat într-o vizită în Statele Unite ale Americii, a remarcat că, deşi la un alt nivel, problemele New York-ului sunt asemănătoare cu ale Bucureştiului, luând în considerare soluţiile găsite de primarul Michael Bloomberg pentru rezolvarea lor.

312 afișări
Imaginea articolului Oprescu: Deşi la alt nivel, problemele New York-ului sunt asemănătoare cu ale noastre

Oprescu: Deşi la alt nivel, problemele New York-ului sunt asemănătoare cu ale noastre (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Sorin Oprescu se află într-o vizită de lucru în SUA, unde participă la summit-ul "Business Innovation and Entrepreneurship: City Strategies", la invitaţia primarului oraşului New York, Michael Bloomberg, se arată într-un comunicat de vineri al Primăriei Capitalei.

Primarul Capitalei şi Michael Bloomberg au discutat joi despre funcţionarea administrativă a oraşelor pe care le conduc.

Edilul New York-ului susţine că guvernele, prin incoerenţa politicilor adoptate, sunt singurele vinovate de crearea unui climat de incertitudine, care se răsfrânge direct asupra cetăţenilor. Michael Bloomberg crede că autorităţile locale ar trebui să se bucure de mai multă libertate pentru a putea lucra în beneficiul oamenilor care i-au ales, a precizat municipalitatea în comunicatul citat.

La rândul său, primarul Sorin Oprescu a spus că, deşi la un alt nivel, problemele New York-ului sunt asemănătoare cu ale bucureştenilor, aşa că a luat aminte la soluţiile găsite de Michael Bloomerg pentru rezolvarea lor, felicitându-l pentru că a reuşit să "recupereze" aproape toate locurile de muncă pierdute o dată cu intrarea în criza economică, potrivit municipalităţii.

Sorin Oprescu a subliniat că vrea să iniţieze şi să realizeze proiecte de dezvoltare a afacerilor în Bucureşti. El a promis că se va implica în modificarea cadrului legislativ la nivel local, în sensul reducerii birocraţiei şi sprijinirii antreprenoriatului.

Primarul general al Capitalei s-a întâlnit joi şi cu managerul Global Public Sector IBM, Anne K. Altman, care i-a mulţumit lui Sorin Oprescu pentru demersurile făcute şi sprijinul acordat până acum celor două misiuni de evaluare venite la Bucureşti, potrivit municipalităţii.

IBM intenţionează să deschidă în Europa un nou centru de outsourching, care va furniza servicii de operare şi mentenanţă a sistemelor IT. Este vorba despre o investiţie de peste 400 de milioane de dolari, care ar urma să creeze între 1.500 şi 3.000 de locuri de muncă.

Primarul general a prezentat avantajele pe care le are Bucureştiul în faţa altor localităţi, a vorbit despre importanţa oraşului pe care îl conduce între capitalele europene, forţa de muncă foarte bine pregătită, infrastructură pusă la punct şi despre existenţa spaţiilor adecvate.

Miercuri Sorin Oprescu s-a întâlnit cu conducerea AECOM, cea mai mare companie de proiectare în domeniul construcţiilor, infrastructurii, cu o cifră anuală de afaceri de circa opt miliarde de dolari. Compania este activă în Romania din 2000.

Fred Werner, CEO al AECOM, şi-a exprimat disponibilitatea creării unui parteneriat real cu Primăria Capitalei şi a acceptat invitaţia lui Oprescu de a veni în vizită la Bucureşti cu o echipa de specialişti, pentru a evalua şi a prezenta viziunea lor asupra dezvoltării oraşului.

AECOM are deja astfel de parteneriate cu alte oraşe de pe glob. Este vorba despre proiectele denumite generic "oraşele viitorului", pe care AECOM le desfăşoară, în întreaga lume, împreună cu IBM şi General Electric.

Reprezentanţii celor 21 de oraşe participante la summit încearcă să găsească împreună soluţii pentru dezvoltarea localităţilor lor, pentru sprijinirea întreprinzătorilor şi crearea de locuri de muncă, se mai arată în comunicat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici