Orban confirmă: Am luat decizia de a-l schimba pe prefectul Capitalei. Berbeceanu, evaluat să fie prefect. Avem nevoie de un om integru

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, că Traian Berbeceanu este printre cei evaluaţi pentru a fi noul prefect al Capitalei, după ce a decis să îl schimbe pe Gheorghe Cojanu.

5987 afișări
Imaginea articolului Orban confirmă: Am luat decizia de a-l schimba pe prefectul Capitalei. Berbeceanu, evaluat să fie prefect. Avem nevoie de un om integru

Orban confirmă: Am luat decizia de a-l schimba pe prefectul Capitalei. Berbeceanu, evaluat să fie prefect. Avem nevoie de un om integru

Întrebat, miercuri, dacă Traian Berbeceanu va fi numit în funcţia de prefect al Capitalei, Ludovic Orban a spus că este evaluat, după ce a decis schimbarea actualului prefect.

„De luni m-aţi întrebat despre prefectul Capitalei. Nu puteam să anunţ decizia de a schimba prefectul înaintea unei şedinţe conduse de prefect, a Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă şi în condiţiile în care trebuiau implementate deciziile din decizia Comitetului. Astăzi (miercuri – n.r.) pot să vă spun: da, am luat decizia de a-l schimba pe prefectul Capitalei. Joi, la şedinţa de guvern vom opera această modificare şi, da, Traian Berbeceanu se află printre printre posibilii candidaţi”, a spus Orban.

Întrebat dacă este corectă numirea, Berbeceanu fiind funcţionar public de doar două zile, Orban a spus că atâta timp cât sunt îndeplinite condiţiile legale şi are calităţile necesare, „îl sprijinim, normal”, mai ales că activitatea fostului şef al BCCO Alba este cunoscută.

„În ceea ce priveşte activitatea d-lui Berbeceanu, aceasta este cunoscută. Avem nevoie de un om corect, integru, un om hotărât care a demonstrat în activitatea sa că are capacitatea de a atinge obiectivele care şi le stabileşte”, a precizat Orban. 

 

Cine este Traian Berbeceanu

Fost şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba, Traian Berbeceanu este în prezent şef de cabinet al ministrului de Interne, Marcel Vela din decembrie 2019.

Berbeceanu, poliţist, s-a înscris în PNL în iulie 2020. 

În 2016, Traian Berbeceanu a fost achitat în primă instanţă într-un dosar, fiind găsit nevinovat pentru faptele luare de mită, sprijinire grup infracţional organizat, spălare de bani, fals în declaraţii, fals sub semnătură privată, complicitate la delapidare, fapte de care l-au acuzat procurorii DIICOT în 2013. La momentul înscrierii în PNL Deva, liberalii comunicau că acesta ar fi fost anchetat pe nedrept.

Traian Bereceanu a fost şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba între 2005 şi 2013, când a trebuit să plece în urma unei anchete a DIICOT. A stat în arest din 24 octombrie până în 26 noiembrie 2013, fiind acuzat că ar fi sprijinit o grupare suspectată de evaziune fiscală cu produse petroliere, cu un prejudiciu de peste 3,5 milioane de lei.

Traian Berbeceanu a fost trimis în judecată în iulie 2014, fiind acuzat de DIICOT că, în cursul anului 2011, în calitate de ofiţer de poliţie judiciară şi având funcţia de şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba, a sprijinit grupul infracţional organizat din care făceau parte Gheorghe Rusu, Dorin Cupetiu şi alte persoane. Astfel, el era acuzat că ar fi primit de la Gheorghe şi Anca Rusu un autoturism VW Passat CC Trav. 2.0 TDI, în valoare de aproximativ 20.000 de euro, în schimbul furnizării către aceştia a unor date şi informaţii privitoare la cercetarea lor sau a SC Uranus Junior 2003 SRL ori a altor persoane din aceeaşi grupare criminală în cauze penale sau în legătură cu efectuarea unor percheziţii domiciliare.

 

Demiterea prefectului Capitalei are loc după ezitările privind introducerea de restricţii în Capitală, după atingerea pragului de infectări cu Covid-19 de 3 la mia de locuitori. 

Klaus Iohannis, preşedintele României, l-a criticat pe prefect. „La nivelul Capitalei nu a existat un plan coerent, comunicat în termeni clari, astfel încât populaţia să fie pregătită şi să ştie la ce să se aştepte. Atitudinea Prefectului Capitalei şi modul în care acesta a reacţionat sunt inacceptabile şi nu trebuie să rămână fără urmări.”, a cerut luni şeful statului. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
orban,
berbeceanu,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici