Pacientul român transferat în Bulgaria după explozia din Capitală a murit - FOTO

Pacientul român transferat în data de 27 august la un spital din Sofia, Bulgaria, după explozia dintr-un apartament din Bucureşti a decedat în data de 12 septembrie, informează Ministerul Sănătăţii.

6055 afișări
Imaginea articolului Pacientul român transferat în Bulgaria după explozia din Capitală a murit - FOTO

Pacientul român transferat în Bulgaria după explozia din Capitală a murit - FOTO

"Secţia consulară de la Sofia a informat familia, iar Ministerul Afacerilor Externe, la solicitarea Ministerul Sănătăţii, a asigurat repatrierea trupului neînsufleţit. Tragicul eveniment este un aspect care ţine de viaţa privată a familiei. În perioada în care pacientul a fost internat la Sofia, Ministerul Sănătăţii s-a asigurat că pacientul are parte de cele mai bune îngrijiri. Reprezentanţii ministerului au fost în legătură cu autorităţile bulgare, iar cei ai Ministerului Afacerilor Externe român din ţara vecină au vizitat în mod regulat pacientul", potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii.

Conform datelor medicale de la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti, la momentul transferului, pacientul avea arsuri de gradul II şi III pe 60 la sută din suprafaţa corpului.

"Aceste arsuri, precum şi vârsta înaintată (74 de ani), au avut un impact major asupra şanselor sale de supravieţuire", potrivit documentului citat.

Românul fusese transferat la un spital din Sofia după ce o butelie a explodat, la finele lunii august, în apartamentul în care se afla, de pe strada Perşani din sectorul 4 al Capitalei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici