Pagube produse de vijelii: Gospodării inundate, maşini avariate şi copaci smulşi, în Bucureşti şi în alte opt judeţe | FOTO

Un număr de 12 gospodării au fost inundate, 27 copaci smulşi de vijelii, şapte maşini avariate şi mai multe acoperişuri doborâte, marţi, în Bucureşti şi alte opt judeţe din ţară. Peste 1.000 de pompieri au intervenit în sprijinul oamenilor.

1598 afișări
Imaginea articolului Pagube produse de vijelii: Gospodării inundate, maşini avariate şi copaci smulşi, în Bucureşti şi în alte opt judeţe | FOTO

Pagube produse de vremea rea: Gospodării inundate, maşini avariate şi copaci smulşi de vijelii în Bucureşti şi alte opt judeţe | FOTO

Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), peste 1.000 de pompieri din cauza vremii în Bucureşti şi alte opt judeţe din ţară: Argeş, Buzău, Călăraşi, Covasna, Ilfov, Ialomiţa, Prahova şi Timişoara.

„Au derulat misiuni destinate evacuării apei din două subsoluri ale unor instituţii publice şi 12 gospodării ale cetăţenilor. Totodată, misiunile forţelor din teren au presupus şi degajarea a 27 copaci, 10 elemente de construcţie şi doi stâlpi de electricitate, doborâţi din cauza vântului. Şapte autovehicule şi 24 acoperişuri de imobile au fost avariate, fără ca aceste incidente să genereze victime în rândul cetăţenilor”, a transmis, marţi seara, IGSU.

Din cauza vremii nefavorabile, DN 10 a fost afectat, dar traficul s-a reluat în condiţii normale.

În ceea ce priveşte alimentarea cu energie electrică, la ora 18.00, în nouă localităţi din Covasna şi Braşov au fost semnalate probleme, iar pentru remedierea situaţiei în cel mai scurt timp au plecat în teren echipe ale furnizorului.

Având în vedere că atenţionările hidrometeorologice ce vizează instabilitate atmosferică accentuată, ploi însemnate cantitativ, precum şi scurgeri importante de pe versanţi, torenţi şi pâraie sunt în vigoare până în cursul zilei de miercuri, situaţia este monitorizată de Centrul Operaţional Naţional al IGSU şi, în funcţie de dinamică, vor fi dispuse măsurile imediate pentru înlăturarea şi limitarea efectelor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici