PARADOX: Infirmieră de la Spitalul din Săcele, salariu DUBLU faţă de una de la Spitalul de Urgenţă Braşov cu peste 30 de ani vechime

Medicul Dan Grigorescu, şeful Clinicii Chirurgie Plastică din cadrul Spitalului de Urgenţă Braşov, acuză inechităţi salariale în cazul infirmierelor, acesta dând exemplu cât câştigă o infirmieră cu 32 de ani vechime din secţia pe care o conduce şi cât câştigă o îngrijitoare dintr-un spital inferior.

3827 afișări
Imaginea articolului PARADOX: Infirmieră de la Spitalul din Săcele, salariu DUBLU faţă de una de la Spitalul de Urgenţă Braşov cu peste 30 de ani vechime

PARADOX: Infirmieră din Spitalul din Săcele, salariu DUBLU faţă de una de la Spitalul de Urgenţă Braşov cu peste 30 de ani vechime

Medicul Dan Grigorescu prezintă, pe pagina sa de facebook, doi fluturaşi de salariu: unul al unei infirmiere cu cea mai mare vechime, din secţia pe care o conduce, Chirurgie Plastică, şi unul al unei infirmiere de la Spitalul Municipal Săcele, care are un salariu mai mare cu peste 50 la sută.

„Credeam că o astfel de analiză precum cea care urmează nu va mai fi posibilă după nebunia de exact acum un an legată de salarizarea din sistemul de spital public de stat. M-am înşelat. Şi încă amarnic! Iată datele <problemei>: Priviţi fluturaşul de salariu al infirmierei cu cea mai mare vechime din secţia clinică pe care o conduc (chirurgie plastică) dintr-un spital clinic judeţean de urgenţă. Salariu de bază cu astronomica valoare de 2.148 lei! Alăturat, cel al unei infirmiere debutante cu vechime zero dintr-un compartiment de medicină internă din Spitalul Municipal Săcele, jud. Braşov, unde este înscrisă ca salariu de bază suma de 3.266 lei. Adică un salariu de bază cu 52% mai mare!”, scrie doctorul.

Acesta atrage atenţia ministrului Sănătăţii cu privire la această situaţie şi îi cere să oprească „astfel de inechităţi”.

„Doamnă ministru Sorina Pintea, e de înţeles că nu aveţi nicio vină într-o asemenea situaţie. Dar aveţi responsabilitatea de a curma astfel de inechităţi flagrante! Eu nu ştiu (şi nici nu am nicio dorinţă să aflu) care sunt cauzele şi cine sunt vinovaţii pentru apariţia unei astfel de monstruozităţi. Însă dumneavoastră puteţi afla, după cum vă este în putere să luaţi şi măsurile necesare. Mă adresez dumneavoastră nu pentru a vă semnala un caz care poate fi doar unul izolat, ci pentru că am temerea că acesta se poate dovedi doar <vârful aisbergului> unei scăpări de sub control a fenomenului salarizării din spitale”, mai spune doctorul Dan Grigorescu.

Medicul chirurg adaugă că oricare va fi rezultatul analizei ministrului, infirmiera din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov „tanti Dorina Hotnog (care mai are doar un an pâna la pensie, asta după ce a trudit în aceeaşi secţie timp de peste 32 de ani)” ar merita „o mângâiere ministerială pentru lacrimile de obidă vărsate de ieri până azi”, ce ar echivala „cu sărutul lui Cuza-Vodă pe obrajii lui moş Ion Roată”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici