Pensionarii ar putea primi bani de la Ministerul Transporturilor, pentru tichetele de călătorie

Pensionarii ar putea solicita Ministerului Transporturilor compensarea în bani a tichetelor de călătorie, potrivit unui proiect de lege iniţiat de senatorul PSD Alexandru Cordoş.

710 afișări
Imaginea articolului Pensionarii ar putea primi bani de la Ministerul Transporturilor, pentru tichetele de călătorie

Pensionarii ar putea primi bani de la Ministerul Transporturilor, pentru tichetele de călătorie (Foto: Andrei Spirache / Mediafax Foto)

„Pensionarii din sistemul public de pensii şi din celelalte sisteme proprii de asigurări sociale pot solicita Ministerului Transporturilor compensarea tichetelor de călătorie în bani”, potrivit proiectului de lege depus la Senat.

Prin această propunere legislativă, tichetele de călătorie primite de pensionari ar putea fi compensate în bani, la alegerea beneficiarului, "evitând astfel specula şi evaziunea fiscală", potrivit expunerii de motive.

"În realitate, se constată existenţa unor situaţii în care pensionarii, din cauza vârstei înaintate, a sărăciei, nu mai folosesc această facilitate a statului, ajungând să vândă aceste tichete speculanţilor, pe nişte sume derizorii", scrie în expunerea de motive.

Senatul este prima cameră sesizată, iar Camera Deputaţilor este for decizional.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici