PERCHEZIŢII DNA la primăriile din Cluj-Napoca, Alba Iulia, Sibiu, Târgu Mureş şi Zalău, vizând contracte de deratizare. Primăria Cluj a plătit în acest an 8,5 milioane de lei firmei Coral Impex

Procurorii DNA Cluj fac percheziţii, miercuri, şi la primăriile Alba Iulia, Sibiu, Târgu Mureş şi Zalău, în dosarul în care se fac verificări şi la Primăria Cluj-Napoca, vizând contracte încheiate de administraţiile locale pentru servicii de deratizare şi dezinsecţie.

9296 afișări
Imaginea articolului PERCHEZIŢII DNA la primăriile din Cluj-Napoca, Alba Iulia, Sibiu, Târgu Mureş şi Zalău, vizând contracte de deratizare. Primăria Cluj a plătit în acest an 8,5 milioane de lei firmei Coral Impex

Procurori ai DNA fac verificări la Direcţia Tehnică a Primăriei Cluj-Napoca

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că au loc percheziţii la Serviciile tehnice din primăriile respectivelor municipii, într-un dosar care vizează contracte cu firma Coral Impex.

Potrivit acestora, în anchetă nu sunt vizaţi primarii, iar în urma percheziţiilor sunt ridicate documente, fără a fi duse persoane la audieri.

Primarul din Alba Iulia, Mircea Hava, a declarat că este percheziţionat biroul unui inspector din primărie, ancheta DNA vizând o licitaţie din 2011.

De asemenea, într-un comunicat al Primăriei Sibiu se arată că reprezentanţii conducerii instituţiei au fost anunţaţi de un reprezentant al DNA că se vor face percheziţii care vizează un angajat al Direcţiei Tehnice din cadrul Primăriei Sibiu. "În acest sens vor fi efectuate percheziţii în biroul respectivului funcţionar", arată sursa citată.

Cluj: Primăria a plătit în acest an aproape 8,5 milioane de lei firmei Coral Impex, vizată de DNA

Primăria Cluj-Napoca, unde miercuri au avut loc verificări ale DNA vizând contractele încheiate cu SC Coral Impex SRL, a plătit firmei în acest an, până în luna septembrie, suma de 8,4 milioane de lei pentru deratizare şi dezinsecţie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, Oana Buzatu, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că cea mai mare factură lunară a fost emisă în luna septembrie şi s-a ridicat la 1,1 milioane de lei.

”Primăria Cluj-Napoca a plătit firmei Coral Impex, până în luna septembrie, inclusiv, o sumă de 8,4 milioane de lei pentru lucrări de deratizare şi dezinsecţie prestate pe domeniul public al municipiului. Cea mai mare factură a fost cea din luna septembrie şi s-a ridicat la 1,1 milioane de lei. În lunile aprilie şi mai facturile însumate au fost de peste 850.000 de lei, în timp ce în luna februarie s-a plătit doar o factură de 38.000 de lei”, a spus Buzatu.

Aceasta a explicat că acordul cadru încheiat de Primărie cu Coral Impex a putut fi prelungit legal de Consiliul Local Cluj-Napoca în anul 2010.

”Motivul pentru care contractul cu Coral a fost prelungit de Primăria Cluj-Napoca în anul 2010 prin hotărâre a Consiliului Local este faptul că firma a realizat investiţii în dotări şi a susţinut că e nevoie de un timp suplimentar pentru amortizarea acestora, pentru a nu fi prejudiciată din punct de vedere financiar. Cadrul legal a permis această prelungire, existând o adresă de la Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSC) prin care se arată că este posibilă o singură dată prelungirea acordului cadru, fără a se relua procedurile de licitaţie”, a explicat Oana Buzatu.

Procurorii DNA au făcut, miercuri, verificări la Direcţia Tehnică a Primăriei Cluj-Napoca şi au solicitat acte legate de contractele municipalităţii cu SC Coral Impex SRL.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, Oana Buzatu, a declarat că un procuror din cadrul DNA Cluj a depus o cerere prin care solicită să i se pună la dispoziţie copii după hotărâri de Consiliu Local, contracte de prestări servicii, contracte de sponsorizare încheiate între municipalitate şi SC Coral Impex, firma care se ocupă de deratizare şi dezinsecţie.

Primăria Cluj-Napoca are un contract cadru pentru prestarea activităţilor de dezinsecţie şi deratizare a domeniului public încheiat în 2006, după o licitaţie câştigată de SC Coral Impex SRL, pe o durată de patru ani, prelungit în 2010, printr-o hotărâre de Consiliu Local, pentru 7 ani şi 7 luni.

Boc: Sunt suspiciuni privind fapte de corupţie săvârşite de funcţionari publici, se cercetează

Primarul din Cluj, Emil Boc, spune că procurorii DNA au solicitat documente legate de contractul cu Coral Impex având suspiciuni cu privire la posibile fapte de corupţie săvârşite de funcţionari ai administraţiei publice locale, menţionând că nu a avut sesizări privind probleme cu acel contract.

Primarul Emil Boc a declarat, miercuri, presei, că în baza unei ordonanţe emise de Serviciul Teritorial Cluj al DNA au fost solicitate Primăriei mai multe documente legate de contractul cu SC Coral Impex SRL, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"E vorba de HCL din 2006, de o hotărâre de prelungire a contractului cu Coral Impex din 2010, de dosare care vizează plăţile dispuse, recepţia zilnică a lucrărilor, înscrisuri privind zonele care fac obiectul activităţilor de dezinsecţie şi deratizare şi contracte de sponsorizare încheiate între Coral şi Primărie. Se precizează în document că sunt suspiciuni cu privire la cercetarea unor posibile fapte de corupţie săvârşite de funcţionari ai administraţiei publice locale. Asta este ceea ce am primit, asta am dat mai departe", a spus Boc.

Întrebat dacă ştie să fi fost probleme cu acest contract, el a afirmat că documentul a fost încheiat în 2006 şi s-a prelungit în 2010, apreciind că prelungirea a fost "legală, prin Consiliul Local, cu toate procedurile aferente".

"Nu am avut niciun fel de sesizare de probleme pe parcursul anilor că acel contract ar fi avut vreo problemă. Nu ştiu la ce fel de suspiciuni se referă cei de la DNA, dar acestea există şi se cercetează", a spus Boc.

Surse judiciare au declarat că verificări au avut loc şi la sediul Coral Impex din Cluj-Napoca, din cartierul Gheorgheni.

Procurorii DNA Cluj au cerut documente şi Primăriei Ploieşti vizând contractele cu firma Coral Impex

Procurorii DNA Cluj, care au făcut verificări la primăriile Cluj-Napoca, Sibiu, Alba Iulia, Târgu Mureş şi Zalău privind contracte pentru servicii de deratizare şi dezinsecţie, au solicitat, miercuri, şi Primăriei Ploieşti, documente vizând contractele cu firma Coral Impex.

Conform unor surse din administraţia locală, documentele cerute de procurorii DNA Cluj vizează relaţiile contractuale pe care Primăria Ploieşti le are, începând din 2010, cu societatea Coral Impex, unic furnizor de servicii de deratizare şi dezinsecţie pe domeniul public al oraşului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

De asemenea, surse locale spun că în acelaşi dosar au avut loc percheziţii la sediul din Ploieşti al firmei Coral Impex.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici