Percheziţii în Bucureşti şi alte trei judeţe pentru spălare de bani. Prejudiciu de 1,7 milioane lei

Sunt percheziţii în Bucureşti, Ilfov, Mureş şi Constanţa, marţi dimineaţa, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani, în domeniul comerţului intracomunitar cu materiale de construcţii, prejudiciul estimat fiind de 1,7 milioane lei.

257 afișări
Imaginea articolului Percheziţii în Bucureşti şi alte trei judeţe pentru spălare de bani. Prejudiciu de 1,7 milioane lei

Percheziţii în Bucureşti şi alte trei judeţe pentru spălare de bani. Prejudiciu de 1,7 milioane lei

Potrivit unui comunicat transmis marţi de Poliţia Română, poliţiştii din Capitală, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, efectuează 6 percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Mureş şi Constanţa, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani, în domeniul comerţului intracomunitar cu materiale de construcţii.

„Din cercetări a reieşit că, în perioada 2013 – ianuarie 2015, reprezentanţii unor societăţi comerciale cu sediul pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Constanţa, Mureş şi Bacău, ar fi înregistrat fictiv achiziţii de bunuri şi servicii, în valoare de aproximativ 1.400.000 de lei, de la societăţi comerciale cu comportament de tip “fantomă”, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale”, potrivit comunicatului citat.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de aproximativ 560.000 de lei, iar suma supusă procesului de spălare a banilor este estimată la 1.700.000 de lei.

Persoanele implicate vor fi conduse, pentru audieri, la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliţiei Sectorului 5.

La acţiune au participat şi poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene din Mureş şi Constanţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici