Percheziţii la Agenţia pentru Protecţia Mediului Alba, într-un dosar de corupţie. Directoarea executivă a APM Alba, audiată la DNA

DNA a anunţat, miercuri, că procurorii anticorupţie fac două percheziţii la Alba Iulia, una fiind la sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Alba, într-un dosar care vizează fapte de corupţie săvârşite în perioada 2013-2014. Directoarea APM Alba, Mihaela Mih-Dehelean, este audiată la DNA Alba Iulia, miercuri după-amiază, în acest dosar, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1034 afișări
Imaginea articolului Percheziţii la Agenţia pentru Protecţia Mediului Alba, într-un dosar de corupţie. Directoarea executivă a APM Alba, audiată la DNA

Percheziţii la Agenţia pentru Protecţia Mediului Alba, într-un dosar de corupţie (Imagine: Liviu Maftei/Mediafax Foto)

Mihaela Mih-Dehelean a ajuns în jurul orei 13.45 la sediul DNA Alba Iulia, venind împreună cu avocatul său, Ioan Rus, decanul Baroului Alba.

La intrarea la audieri, ea a spus că nu ştie ce persoane sunt vizate în acest dosar, precizând doar că procurorii anticorupţie i-au solicitat ”anumite acte”, pe care le-a pus la dispoziţie.

”Le-am pus la dispoziţie anumite acte care mi s-au cerut şi atâta tot”, a afirmat directoarea APM Alba.

DNA anunţa, printr-un comunicat de presă, că procurorii anticorupţie fac două percheziţii la Alba Iulia, într-un dosar care vizează fapte de corupţie săvârşite în perioada 2013-2014.

Una dintre percheziţii, care s-a încheiat după câteva ore, a avut loc la sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Alba, iar surse judiciare declarau pentru MEDIAFAX că procurorii au percheziţionat şi biroul directoarei executive Mihaela Mih-Dehelean, de unde au ridicat mai multe documente.

Potrivit surselor citate, ancheta procurorilor DNA ar viza-o atât pe directoarea APM, cât şi pe şefa Serviciului avize, acorduri şi autorizaţii, Doina Bărbat.

Surse apropiate anchetei spun că ancheta ar fi legată de unele avize de mediu eliberate către Cupru Min Abrud de Agenţia Judeţeană pentru Protecţia Mediului Alba. Cercetările l-ar viza şi pe fostul director al Cupru Min Nicolae Iordache.

Social-democrata Mihaela Mih-Dehelean, fost vicepreşedinte al PSD Alba, a preluat conducerea Agenţiei Judeţene pentru Protecţia Mediului Alba în august 2012.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici