Percheziţii la reprezentanţii unei firme suspectaţi de evaziune după ce au vândut maşini second-hand

Poliţiştii români şi reprezentanţi ai Oficiului Fiscal din Bonn, Germania, fac şapte percheziţii în Bucureşti şi Giurgiu, la reprezentanţii unei firme suspectaţi de evaziune, după ce au importat 50 de autoturisme de lux, dar nu le-au adus în România, maşinile fiind vândute în state din UE.

253 afișări
Imaginea articolului Percheziţii la reprezentanţii unei firme suspectaţi de evaziune după ce au vândut maşini second-hand

Percheziţii la reprezentanţii unei firme suspectaţi de evaziune după ce au vândut maşini second-hand (Imagine: Shutterstock)

Anchetatorii vor audia, miercuri, două persoane în acest caz, pe numele acestora fiind emise mandate de aducere, în dosarul în care se fac cercetări pentru evaziune fiscală.

"Din cercetări s-a stabilit că, în perioada 2013 - 2014, persoanele bănuite ar fi importat în numele societăţii româneşti peste 50 de autoturisme de lux, fără ca aceastea să ajungă în realitate şi să fie înmatriculate în România, maşinile în cauză fiind vândute direct în Uniunea Europeană (preponderent Germania), pentru a beneficia de preţul redus obţinut prin neaplicarea taxei pe valoarea adăugată", se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.

Potrivit unor surse judiciare, prejudiciul estimat de autorităţile germane se ridică la 130.000 de euro.

Percheziţiile sunt făcute de poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din Poliţia Română, împreună cu reprezentanţi ai Oficiului Fiscal Bonn - Germania, în virtutea cooperării judiciare internaţionale, sub coordonarea Parchetului Tribunalului Bucureşti.

La percheziţii participă şi luptătorii Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale şi poliţiştii Institutului Naţional de Criminalistică din Poliţia Română.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici